25. března 2012 • 19:18

Olomouc zahodila v Teplicích vedení a dál se bojí o záchranu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olomoučtí fotbalisté zůstávají v bezprostředním ohrožení sestupem i po 22. ligovém kole, v němž podlehli v Teplicích 1:3. Na severu Čech přitom po půlhodině hry vedli díky rychlému brejku, který využil Navrátil, ve druhém poločase ale propadli a domácí zápas rychle otočili. O zvrat se postarali po stejných akcích Rosa a Vachoušek, těsně před koncem pak přidal třetí gól střídající Stožický.



Teplice sice přišly o sérii čtyř zápasů bez inkasovaného gólu, ale neprohrály už popáté v řadě a posunuly se na šestou příčku. Olomouc má na předposlední Ostravu náskok dvou bodů.

Domácím na začátku nebyla nic platná herní převaha, při které chtěli nechat zapomenout na minulé ofenzivní trápení se Žižkovem.

Olomouc naopak po půlhodině z první vážné akce skórovala.

Kolem zraněného beka Vondráška se prohnal Pospíšil a po jeho centru se prosadil záložník Navrátil.

Pro Teplice to byl první inkasovaný ligový gól po 400 minutách.

Teplice v tu chvíli chvíli viditelně svírala herní krize. Inkasovat domácí mohli i podruhé, kličkujícímu Pospíšilovi ale před brankou Vondrášek stihl na poslední chvíli ukopnout míč.

Sigma v těch chvílích domácí přehrávala a až střídání indisponovaného Vondráška a kompletní přeskládání teplické obrany poměr sil opět vyrovnalo.

Po poločase se na hřišti představily jiné týmy. Severočeši najednou před brankou byli hodně nebezpeční, hlavně po centrech z pravé strany.

Stoper Rosa po přetaženém centru v 54. minutě vyrovnal.

A za dalších pět minut už po další podobné akci Teplice vedly, když se po pasu Ježdíka trefil Vachoušek.

Zdrcení Hanáci kontrovali jen hlavičkou Podaného, mnohem nebezpečnější však byly teplické brejky.

Vachoušek prošel už v nastavení do vápna a místo střely našel úplně volného Stožického, který prázdnou branku s přehledem trefil.

FK Teplice - Sigma Olomouc 3:1 (0:1)
Branky: 59. Rosa, 64. Vachoušek, 90.+2 Stožický - 31. Navrátil. Rozhodčí: Nenadál - Večeřa, Gallo. ŽK: Matula, Jindráček, Stožický, Siva - Schulmeister. Diváci: 4280.
Teplice: Grigar - Vondrášek (39. Matula), Lukáš, Rosa, Ježdík - Dolejš, Čajič (90.+2 Smejkal), Siva, Vachoušek, Volek (50. Stožický) - Jindráček. Trenér: Rada
Olomouc: Zlámal - Janotka (81. Hála), Kučera, Škerle, Vepřek - Schulmeister (73. Klesnil), Rossi, Navrátil, Pospíšil - Varadi (67. Podaný), Ordoš. Trenér: Uličný.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud