Jonáš Bartoš
7. dubna 2012 • 22:45

Nepolapitelný Krejčí a návrat Brabce. Co rozhodlo o výhře Sparty

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na čele ligové tabulky se fotbalisté Liberce ohřáli pouze jedno kolo. Sparta utkání sezony zvládla výborně. Ze Severu Čech si veze veledůležité tři body za výhru 3:1 a vrací se na první místo Gambrinus ligy. Co rozhodlo o úspěchu Letenských?



Pro Spartu bylo utkání v Liberci klíčové, po sérii mizerých výsledků na jaře nutně potřebovala uspět. Hřebíkova parta enormní tlak zvládla, Liberec porazila 3:1 a je znovu největším kandidátem na ligový titul. Portál iSport.cz nabízí pět bodů, které o výhře Sparty rozhodly.

"Severočech" Hušbauer a střílející Krejčí

Dvaadvacetiletý záložník má na týmy ze severu Čech pifku, což potvrdil i v utkání s Libercem. Hušbauer v prosinci dvěma nádhernými góly sestřelil Jablonec a zařídil výhru 4:2, v sobotu večer pálil zase.

Proti Liberci dostal Spartu do vedení hned z první větší šance utkání. Fleišman špatně odkopl balon, ten se odrazil k Hušbauerovi, který ho z první poslal do sítě. "Dneska je nejlepším hráčem Sparty," uznal fotbalový expert Václav Drobný při komentování utkání pro Českou televizi.

Mužem zápasu byl poprávu zvolen Ladislav Krejčí, který zařídil zbylé dva góly. Díky jeho dvěma trefám z druhého poločasu měla Sparta vystaráno.

"Minule s Příbramí šance nedával, dneska mu to tam napadalo. Moc mu to přeju," pochválil devatenáctiletého spoluhráče kapitán Marek Matějovský.

Sázka na zkušenějšího Brabce

Na stoperu ve sparťanském dresu opět pobíhal hráč se jmenovkou Brabec, tentokrát ale šlo o toho zkušenějšího. Trenéři Letenských mladého Jakuba Brabce, jenž v posledních utkáních nepodával jisté výkony, nahradili v sestavě o poznání ostřílenějším jmenovcem Erichem.

Sázka na zkušenost se Spartě vyplatila. Erich Brabec nastoupil teprve k osmému zápasu v této sezoně Gambrinus ligy, přesto ostře sledovaný duel zvládl bez problémů. Neudělal jedinou chybu, s dalšími členy obrany Štajnera a spol. velmi dobře bránil.

Do základní sestavy se po delší době dostal i další matador Libor Sionko. Na pravém okraji zálohy si bývalý reprezentant vedl taktéž dobře, zvládl i rychlostní souboje s libereckým turbem Breznaníkem.

Nezničitelný Vaclík

Tenhle chlapík má za sebou pekelné utkání. Ze souboje s Rilkem si odnesl krvavý šrám na krku, o přestávce byl otřesený. Celý druhý poločas se u lajny připravoval Daniel Zítka, který na pozici sparťanské dvojky nahradil zraněného Švengera.

Otřesený Vaclík však utkání dochytal, navíc Spartu několikrát podržel. "Vaclíka mám rád, líbí se mi. Jako brankář to může dotáhnout hodně daleko," uznal kvality sparťanské jedničky ve studiu České televize Josef Csaplár.

Vaclík navíc v utkání schytal ještě jeden tvrdý direkt. V 77. minutě s gólmanem Sparty dohrál ve vápně souboj Gebre Selassie, hosté se zlobili. Vaclík i přesto v bráně vydržel celé utkání. Byť měl kvůli srážce se spoluhráčem prsty v jediné brance Liberce, odchytal velmi dobré utkání.

Theo Gebre Selassie tvrdě zajel do Tomáše Vaclíka
Theo Gebre Selassie tvrdě zajel do Tomáše Vaclíka

Chybující Přikryl

Komu utkání příliš nevyšlo, je sparťanská kometa Tomáš Přikryl. Kvůli nedostatku krajních obránců nastoupil nezvykle na pravé straně obrany, tahle pozice mu však evidetně příliš nesvědčí. Zejména v prvním poločase dělal zbytečné chyby, po jedné z nich šel do velké šance Rilke.

Střelec tří jarních gólů Sparty je spíše mužem pro ofenzivu, na kraji obrany se cítil nesvůj. Byť na této pozici občas nastupoval i v Olomouci, týmu je platnější víc v ofenzivě...

Neviditelný Štajner
Josef Hušbauer slaví svůj gól do sítě Liberce, přihlíží smutný Jiří ŠtajnerFoto Pavel Mazáč (Sport)

Mozek týmu, střelec i luxusní nahrávač. Jiří Štajner tentokrát technické finesy a další jedinečné kousky nechal v kabině. Libereckého kapitána sparťanští obránci uhlídali, Štajner se vůbec neprosadil.

"Sparta vyhrála zaslouženě. Ale ten přímák vůbec neměl být, rozhodčí z toho udělal šaškárnu," narážel Štajner na situaci před gólovou trefou Ladislava Krejčího. Libereckému lídrovi není rozčilování nic platné, severočeský tým se v tabulce po šlágru kola opět dívá Spartě na záda...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud