20. dubna 2012 • 22:02

Čtyři góly Žižkovu = čtyřbodový náskok. Liberec zvítězil a dál vede ligu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lídr ligy z Liberce zvyšuje svůj náskok. Severočeši porazili v předehrávce 26. ligového kola Žižkov 4:0 a pojistili si vedení v tabulce. Slovan zvýšil náskok před druhou Spartou na čtyři body, Letenští ale mají k dobru nedělní duel v Mladé Boleslavi.



Severočeši se na nakonec jasnou výhru nadřeli a poslední tým tabulky zlomili až v posledních sedmnácti minutách. Skóre otevřel Breznaník a další góly přidali Musiol, Rabušic a Fleišman už v době, kdy hosté dohrávali bez vyloučeného Šťastného.

Do liberecké sestavy se nečekaně rychle jen po jednozápasové pauze vrátil obránce Fleišman, který před deseti dny podstoupil operaci zubů po faulu sparťana Kweukeho. Moc práce ale v defenzivě neměl. Od úvodních minut se hrálo hlavně na obranné polovině Pražanů, i když do velkých šancí se domácí dlouho nebyli schopni dostat.

Žižkov v minulém kole sebral doma za remízu 0:0 body mistrovské Plzni a dnes trápil také nejproduktivnější tým ligy. Liberecké dokázal držet poměrně daleko od své branky a hostující gólman Kolář se zapotil jen při několika střelách ze střední vzdálenosti hlavně v podání Breznaníka.

Kouč Šilhavý, který na Žižkově končil hráčskou kariéru a pak tam dělal asistenta, v poločase zkusil oživit sestavu čerstvým Šuralem, domácí trápení ale pokračovalo dál. Po pěti minutách druhé půle ho dokonce mohl prohloubit Sloboda. Hostující středopolař se řítil na Bičíka, k balonu měl ale nakonec o krok dál a domácí brankář stihl nebezpečí včasným vyběhnutím odvrátit.

Až pak přišly výraznější liberecké šance. Z protiútoku se z pravé strany protáhl k brance Rabušic a křížnou střelou těsně minul vzdálenější tyč. Po závaru se z hranice penalty neprosadil ani Gebre Selassie a na Slovan začala doléhat nervozita. V 72. minutě domácí pro příští dva zápasy ztratili záložníka Váchu, který si nechal dát osmou žlutou kartu.

Když už se pomalu začínalo zdát, že Liberec v mistrovských dostizích senzačně klopýtne, spasil ho v 73. minutě Breznaník. Slovenský středopolař napálil za vápnem odražený míč a přízemní střela skončila přesně u tyče. Domácí záložník si připsal třináctý gól v sezoně.

Jakoukoli naději na zvrat sebral Viktorii následným vyloučením Šťastný. V 82. minutě zvýšil po Breznaníkově akci Musiol a rozloženým hostům pak ještě zasadili další dva gólové údery Rabušic a uzdravený Fleišman.

Děkovačka libereckých fanoušků po výhře 4:0 nad Žižkovem
Děkovačka libereckých fanoušků po výhře 4:0 nad Žižkovem

26. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Viktoria Žižkov 4:0 (0:0)
Branky: 73. Breznaník, 82. Musiol, 88. Rabušic, 89. Fleišman. Rozhodčí: R. Hrubeš - Chytil, Makovička. ŽK: Bosančič, Vácha, Rabušic - Šťastný. ČK: 76. Šťastný. Diváci: 5235.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Kelič, Fleišman - Bosančič (46. Šural), Vácha, Janů (72. Musiol), Breznaník - Štajner (88. Ndemen) - Rabušic. Trenér: Šilhavý.
Žižkov: Kolář - Slodowy, Kiidron, Kropík, Šťastný - Hílek - Kotyza, Valenta, Sloboda (78. Bartl), Milosavljev (84. Nakamura) - Bálek (79. Jurčo). Trenér: Nádvorník.


 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud