27. června 2012 • 11:45

Plzeň získala arménského záložníka Malakjana. Jako náhradu za Pilaře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň angažovala arménského fotbalového reprezentanta Edgara Malakjana. Jedenadvacetiletý ofenzivní záložník z Pjuniku Jerevan zaujal v týmu na testech a dnes s ním vedení podepsalo smlouvu na tři roky. Klub s ním počítá jako s náhradou za Václava Pilaře, který odešel do Wolfsburgu.



"Edgar na nás během testů udělal výborný dojem. Ačkoliv ho samozřejmě v následujících dnech a týdnech čeká další adaptace na české prostředí, je velkým příslibem," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Plzeň si Malakjana vyhlédla při loňských zápasech s Pjunikem Jerevan v předkole Ligy mistrů. "Od té doby jsme Edgara pozorovali a o svých kvalitách nás přesvědčil také během testování. Je to hráč schopný nastoupit na pravé i levé straně, šikovný především v ofenzivě. Je to jedna z alternativ za Václava Pilaře," řekl trenér Pavel Vrba.

Malakjan má na kontě už 102 ligových startů a 12 branek za Pjunik. Rodák z Jerevanu si zahrál také ve 12 zápasech seniorské reprezentace, v níž debutoval v 18 letech.

Pro Plzeň je třetí výraznou posilu po brankáři Petru Bolkovi a levém obránci Radku Šírlovi. Do týmu nově přichází i záložník Marek Hanousek, který jaro ještě strávil na hostování v Dukle. Vedení nevylučuje i další příchody, kádr chce uzavřít do odjezdu na soustředění do Rakouska 4. července.

"Co se týče odchodů, je jasný pouze Václav Pilař. V tuto chvíli se řeší situace kolem Milana Petržely," uvedl Šádek. Spekuluje se, že o Petrželu se zajímá Augsburg.

"Nečekám, že by se stran odchodů hráčů objevilo něco dalšího. V opačném směru představíme nejspíše v nejbližších dnech další posilu a je pravděpodobné, že ani ta nebude poslední," dodal Šádek.

Václav Pilař slaví vedoucí gól Plzně
Václav Pilař slaví vedoucí gól Plzně

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud