12. srpna 2012 • 18:38

Čtyři střely, čtyři góly. Fotbalisté Sparty dali lekci Slovácku

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty ve třetím ligovém kole nezaváhali na půdě Slovácka a bez útočníka Lea Kweukeho, jehož nechal trenér Vítězslav Lavička jen na lavičce, vyhrála 4:1. Na čtyři góly postačily letenskému celku čtyři střely na branku.



Slovácko i s novou posilou Valentou začalo proti Pražanům hodně bojácně a s respektem. V útoku zůstal pouze osamocený Došek a z herního rozestavení byla jasně čitelná defenzivní taktika se snahou neinkasovat.

Ale sparťané bázlivé domácí rychle potrestali. Už v 8. minutě po akci Kadlece a Kadeřábka hlavou poslal míč do sítě Pavelka, který v minulé sezoně právě ve Slovácku hostoval. Inkasovaná branka se podepsala na psychice domácích fotbalistů.

Sparta se dostávala snadno do střeleckých pozic a ve 12. minutě se po dlouhém centru z vlastní poloviny hřiště prosadil premiérovou trefou v české lize jednadvacetiletý Albánec Bekim Balaj.

Po dvaceti minutách se Slovácko probralo z herního útlumu. Změna herního stylu přinesla ve 24. minutě domácímu týmu také první letošní ligovou branku. po Volešákově centru neobsazený Trousil hlavou překonal brankáře Vaclíka. O pět minut později po chybě sparťanského obránce Švejdíka proti volnému Martykánovi zakročil hostující brankář Vaclík.

V souboji Tomáš Košút ze Slovácka (vpravo) a Václav Kadlec ze Sparty.
V souboji Tomáš Košút ze Slovácka (vpravo) a Václav Kadlec ze Sparty.

Sparta naopak ještě před poločasem udeřila potřetí: po faulu na Pavelku se z trestného kopu prosadil Hušbauer, v pátek premiérově povolaný do reprezentace.

Hned po změně stran potrestala Sparta další hrubku domácích zadáků. Po Vidličkově nákopu si zpracovával míč zády k brance útočník Kadlec, kterého obránce Kubáň srazil k zemi a faulovaný hráč z penalty poprvé od loňského listopadu v lize slavil vstřelený gól. Kadlec tak korunoval druhou ligovou výhru Sparty za sebou.

Slovácko - Sparta Praha 1:4 (1:3)
Branky: 23. Trousil - 7. Pavelka, 13. Balaj, 43. Hušbauer, 50. Kadlec z pen.
Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Jiřík.
ŽK: Kuncl, Kubáň, Došek, Kerbr - Kadlec.
Diváci: 6532.

Slovácko: Melichárek - Kuncl, Trousil, Košút, Kubáň - Volešák (61. Kerbr), Daníček, Martykán (55. Trávník), Valenta, Lukáš (46. Kovář) - Došek.

Sparta: Vaclík - Vidlička, Švejdík, Jarošík, Pamič - Kadeřábek, Pavelka (81. Grajciar), Hušbauer, Skalák (85. Hybš) - Balaj, Kadlec (76. Holek).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud