21. září 2012 • 22:03

Liberecký kolaps odvrátil Blažek, Baník si ze severu veze bod

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Baníku Ostrava v páteční předehrávce 8. kola Gambrinus ligy zle potrápili mistrovský Liberec. Vedli o dvě branky nakonec si však ze severu Čech odvezli pouze bod za remízu 2:2. Slovan ztratil už popáté v sezoně a jediným spokojeným hráčem tak po závěrečném hvizdu mohl být Jan Blažek. Zachránce Liberce naskočil do druhého poločasu za Souzu a postaral se o obě branky domácích.



Liberec přitom vstoupil do zápasu dobře a viditelně toužil napravit předchozí neúspěchy. Už po šesti minutách měl blízko ke gólu, Váchovu střelu po odraženém míči po rohu zastavilo břevno Bučkovy branky.

Slezané se od začátku hlavně bránili, o to překvapivější bylo, když ve 20. minutě z první vážnější akce otevřeli skóre. Stejně jako v pondělním utkání v Jihlavě se po centrovaném míči prosadil Kraut. Po Lukešově rohu a Machově prodloužení prokázal důraz a otevřel skóre.

Liberec se po inkasovaném gólu tlačil za vyrovnáním, narážel však na výborně chytajícího Bučka. Po půlhodině si na něm vylámal zuby hlavičkující Rabušic a po chvíli také Bosančič.

Slovan se snažil tvořit, ale branky dávali hosté. Další Lukešův centr z pravé strany se ve 40. minutě snesl k Fantišovi a ten hlavičkou k tyči zvýšil. Prosadil se tak i druhý ostravský hráč, který skóroval při prohře 2:3 v Jihlavě.

Domácí kouč Šilhavý vyměnil po přestávce nevýrazného Souzu a poslal do hry Blažka. Liberec dostal šanci snížit v 53. minutě. Štajner, který stihl doléčit poraněný kotník z minulého utkání v Olomouci, mířil přesně k tyči, Buček byl u ní ale včas.

Severočeši otevřeli hru a Baník tak mohl vyrážet k velmi nebezpečným brejkům. Bičíka dvakrát protáhl z úhlu Kraut, Lukešovu střelu srazila obrana. Liberec pozvedl střídající Blažek. V 69. minutě přesprintoval přesilu ostravských obránců a chladnokrevně střelou na zadní tyč snížil. Slovan v lize skóroval po 282 minutách.

Další šance domácích však nepřicházely a v 77. minutě mohla definitivně rozhodnout čerstvá posila Baníku Majtán. Jeho lob ale tečoval na roh brankář Bičík a Ostrava litovala. Druhou výhru v sezoně jí sebral pět minut před koncem krásnou střelou a druhým gólem v duelu Blažek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud