Michal Koštuřík
15. ledna 2013 • 13:32

Další posila! Plzeň pořád nemá dost. Blíží se příchod Volešáka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zimní příval posil do Plzně nemá konce. Vedení Slovácka by mělo v nejbližších hodinách potvrdit přestup záložníka Ladislava Volešáka (29) do týmu lídra Gambrinus ligy. Západočeši tak podle všeho získají další výraznou posilu pro jarní boj o titul a v play off Evropské ligy.



„Pokud odejde, budu požadovat náhradu v podobě zkušeného hráče,“ prohlásil trenér Svatopluk Habanec.

Plzeň si vytipovala v Uherském Hradišti náhradu za matadora Pavla Horvátha, jehož kariéra se chýlí ke konci. Po sezoně navíc může odejít do ciziny Vladimír Darida a ještě dříve další záložník Daniel Kolář.

Proto ten interes o fotbalového kreativce ze Slovácka. „Ano, počítají se mnou do středu zálohy,“ přitakal dnes samotný Volešák, který má ve Slovácku smlouvu do června 2014. Jeho zájem je jednoznačný.

„O té nabídce vím asi dva měsíce a do Plzně bych chtěl už teď v zimě. Jsem soudný a vím, že bych tam asi na šanci čekal. Ale rád bych to zkusil,“ vyznal se po dopoledním tréninku.

Zítra čeká Slovácko duel Tipsport ligy s Jihlavou a není pravděpodobné, že do něj odchovanec Sparty zasáhne. Dost možná se už bude autor čtyř podzimních branek připravovat v Plzni.

„Je to náš nejproduktivnější hráč, takže by to ztráta byla,“ podotkl trenér Habanec, jemuž by na pozici špílmachra zbyli jen mladý Michal Trávník a Jiří Valenta. „Nemůžeme mladým hráčem zaplácnout díru po zkušeném. Hledáme varianty, kdyby to s Volešákovým odchodem dopadlo. Chci kvalitu,“ žádal by obratem posilu s patřičným renomé.

Kádr Slovácka už opustili náhradníci Jan Martykán s Markem Kuzmou, několik hráčů je v klubu na zkoušce. O víkendu se Habanec rozhodne, kdo v týmu zůstane. O místo bojují hlavně útočníci Sládek, Nestorovski, Haša a Holek. A taky do útočné řady by trenér ještě rád získal kvalitního borce. Možný je stále příchod Michala Hubníka z Olomouce.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud