29. března 2013 • 19:40

Vražedné týdny Sparty! Kdo zvládne přelom března a dubna, bude mistrem

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velké finále je tady! Odstartuje ho zítřejší superduel Sparty s Plzní. Nejen zápas na Letné, ale i následující tři týdny mohou zcela zásadně napovědět o vítězích a poražených. Tady už se žádné chyby a klopýtnutí netolerují. Oba kandidáty na titul čeká hodně našlápnutý kalendář – kdo si s ním poradí lépe?



Anglii se dlouhá léta traduje, že o titulu v Premier League hodně napoví náročný program okolo Vánoc a na začátku nového roku. Gambrinus ligu čeká takové období na přelomu března a dubna. Pojďme si projít, co Spartu i Plzeň čeká v nejbližších dnech.

Začneme týmem Vítězslava Lavičky. Logicky. Pohled na termínovou listinu před něj staví doslova „vražedných“ jednadvacet dní, během nichž odehraje hned šest ostrých duelů! Ještě zajímavější je ale seznam soupeřů – třikrát silná Olomouc (dvakrát ve čtvrtfinále poháru České pošty, jednou v lize), derby se Slavií a řež o ligové body na zaplněných Bazalech proti Barošovi a spol.

Vedení pražského klubu vsadilo před vrcholem tuzemské sezony na zajímavý model přípravy – otevřelo dnešní předzápasový trénink fanouškům a pozvalo je na něj. Podle odhadů jich dorazí okolo pěti set.

Program Plzně a Sparty v příštích týdnech

Plzeň a SpartaFoto spo


Program Olomouce a Jablonce, pronásledovatelů Plzně a Sparty

Olomouc a JablonecFoto spo

„Bavili jsme se o tom s trenérem Lavičkou a říkal, že má podobnou zkušenost z Austrálie. Cítíme to jako dobrý krok směrem k fanouškům a máme od nich pozitivní ohlasy,“ vysvětlil zajímavý krok mluvčí Sparta Ondřej Kasík.

„Je to nabídka, aby lidé před velkým utkáním s Plzní žili s týmem už den dopředu, dali hráčům podporu a cítili se jakou součást týmu,“ uvědomuje si důležitost zápasu.

To Plzeňští zvolili opačnou metodu. Na úterý sezvali novináře do Štruncových sadů, kde byli k dispozici kapitán Pavel Horváth, trenér Pavel Vrba i generální manažer Adolf Šádek. Od té doby jsou hráči před mediálním shonem chráněni.

„Zvolili jsme stejný systém, který se nám osvědčil a vyplácel před zápasy v evropských pohárech,“ vysvětluje mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

„Pořizujeme ale řadu dalších rozhovorů, které dáváme k dispozici na naše stránky. Teď je jich tam tak sedm,“ upozornil Pillár, že o aktuální hlasy a názory kabiny fanoušci rozhodně nepřijdou.

Rovněž plzeňská termínová listina je nacpaná k prsknutí. K ligovým bitvám s Teplicemi, Slováckem a Příbramí přibudou také pohárové špíly, tentokrát s Jabloncem. Sečteno a podtrženo: stejně jako u Sparty, tři týdny, šest zápasů.

Ve hře o titul i pohár nicméně zůstávají i Olomouc s Jabloncem, jejichž jízdní řád rovněž přinášíme.

Fotbalisté Spaty slaví vítězství v Hradci Králové. Dvěma góly o něm rozhodl záložník Ladislav Krejčí.
Fotbalisté Spaty slaví vítězství v Hradci Králové. Dvěma góly o něm rozhodl záložník Ladislav Krejčí.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud