3. října 2013 • 19:34

Trest za fanoušky na hřišti: Slavia i Sparta zaplatí 200 tisíc korun

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR potrestala Slavii i Spartu pokutou 200 tisíc korun za řádění fanoušků při sobotním derby. Fandové obou týmů mimo jiné po závěrečném hvizdu vnikli na hrací plochu. Slavia kvůli tomu rovněž dostala podmíněný trest sehrání jednoho soutěžního zápasu na domácím hřišti bez přítomnosti diváků, a to s odkladem na tři měsíce.



Derby provázely výtržnosti fanoušků na stadionu. Především sparťanští fandové často používali zakázanou pyrotechniku, kvůli čemuž muselo být utkání několikrát přerušeno. Rovněž vhazovali předměty na hřiště. V závěru duelu se k nim přidali s pyrotechnikou i slávisté.

Při děkovačce po utkání pak nejprve vtrhla na hřiště zhruba stovka sparťanů, které musela rozhánět policie. Své hřiště se rozhodli bránit i domácí fanoušci a rovněž vnikli na hrací plochu. Při výtržnostech došlo k menším zraněním zejména v důsledku dělobuchů.

"Komise vyslechla zástupce obou klubů a po prozkoumání všech dostupných informací a materiálů a taktéž na základě vyjádření bezpečnostního manažera FAČR Martina Syneckého dospěla k názoru, že jak v případě Slavie, tak ze strany Sparty došlo k provinění," řekl mluvčí FAČR Petr Kovář.

Slavia porušila povinnosti pořadatele a Sparta povinnosti hostujícího klubu. Oba celky tak dostaly vysokou pokutu, Slavii navíc hrozí, že v případě dalšího podobného provinění bude muset na jedno utkání uzavřít stadion pro diváky.

"V souvislosti s tímto případem se komise zároveň obšírně zaobírala možnými preventivními kroky ze strany klubů před podobnými divácky rizikovými zápasy, které by umožnily efektivně eliminovat podobné nevhodné chování fanoušků. Komise chce do budoucna v této debatě i nadále pokračovat," dodal Kovář.

Fanoušci Sparty vtrhli po derby na Slavii na hrací plochu, chuligány krotila policie, uklidňoval je i útočník Roman Bednář
Fanoušci Sparty vtrhli po derby na Slavii na hrací plochu, chuligány krotila policie, uklidňoval je i útočník Roman Bednář

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud