23. listopadu 2013 • 14:05

Vyhrál vám to rozhodčí. Buď ticho, ku*va! Limberský v Brně okřikl fanouška

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypjaté, emotivní závěry k ligovým zápasům fotbalové Plzně patří. Brněnští diváci spílali rozhodčím kvůli vymyšlené penaltě, na mistrovský tým se snášely nadávky podobně jako před čtrnácti dny v Mladé Boleslavi. Jeden z domácích příznivců se dostal až do tunelu k hráčům, kde pořvával směrem k Davidovi Limberskému. To se plzeňskému reprezentantovi pochopitelně nelíbilo.



Sudí v Brně nejdřív Plzni upřeli gól Koláře (mylně odmávaný ofsajd), na konci prvního poločasu ale hostům pomohl hlavní Franěk tím, že odpískal penaltu na Tecla. „Myslím si, že to okomentovali v televizi, to stačí. Z lavičky se k tomu těžko můžu vyjádřit. Říkali, že to faul nebyl, že hráči uklouzli,“ hodnotil situaci brněnský trenér Kotal.

Zbrojovka nakonec s Plzní prohrála 1:3, diváci odcházeli ze stadionu v Srbské hodně naštvaní. Viníkem byli podle nich především rozhodčí, kteří Západočechům nařízenou penaltou pomohli k vyrovnání. „Vyhrál vám to Franěk,“ hulákal jeden z diváků na Davida Limberského.

V tunelu směrem do šaten, kde hráči a trenéři dávají rozhovory novinářům, fanoušek neměl co dělat. David Limberský, který zrovna začínal před reportéry hodnotit utkání, na tyhle řeči neměl vůbec náladu. „Buď ticho, ku*va, do pí*i. Tak ho ale odveďte,“ zlobil se třicetiletý bek, který v Brně nastoupil netradičně na pozici záložníka.

Limberského uklidňoval plzeňský tiskový mluvčí, až poté se mohlo pokračovat v rozhovoru. Hráči mistrovského týmu registrují, že mezi fanoušky ostatních klubů nejsou dvakrát oblíbení. Řada lidí nemůže vydýchat, že Plzeň za posledních tři a půl roku zahrávala už 28 penalt.

Sudí Franěk ukazuje na značku pokutového kopu, fotbalisté Brna marně protestují nebo se už jen smějí.
Sudí Franěk ukazuje na značku pokutového kopu, fotbalisté Brna marně protestují nebo se už jen smějí.
„Jsme hodně pranýřovaní v novinách, emoce v našich zápasech jsou větší. Ale myslím si, že je to spíš nafouklé, není to tak, jak to vypadá. Teď nejsme populární, ale snažíme se hrát co nejlepší fotbal, soustředíme se na zápasy,“ zamýšlel se nad chováním fanoušků soupeře Limberský.

Jestli jeho, případně kolegy z plzeňské kabiny takové reakce publika mrzí? „Nemrzí, co můžeme dělat. Je to jejich názor, my se do toho nechceme moc zapojovat. Kdybychom se v tom nějak hrabali, vlezlo by nám to do hlavy a nebylo by to dobré. Každému doporučuju, ať nečte noviny, internet a soustředí se na fotbal. To je ta správná cesta,“ pravil západočeský odchovanec.

Právě Limberský bývá častým terčem sprostých nadávek. Spadeno na něj mají především fanoušci ze Sparty, kteří mu nedokážou zapomenout přifilmovanou penaltu z utkání ze září 2012 (Plzeň díky tomu vyhrála 1:0).

„Nadávky z tribun samozřejmě slyšíme. Atmosféra při našich zápasech je veliká, vyhecovaná. Ale nás takové zápasy baví, je to lepší, než kdyby přišlo třeba 1500 lidí a bylo tam ticho. Jsme rádi, že jsou takové bouřlivé atmosféry,“ soudil Limberský.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud