9. března 2014 • 21:52

Šlágr jara jsme sledovali ONLINE: Sparta porazila Plzeň 1:0

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec! Fotbalisté Sparty porazili v šlágru jara Viktorii Plzeň 1:0. Hosté po dvou červených kartách dohrávali v devíti lidech. Letenští momentálně vedou taulku Gambrinus ligy o osm bodů.



Konec! Fotbalisté Sparty porazili v šlágru jara Viktorii Plzeň 1:0. Hosté po dvou červených kartách dohrávali v devíti lidech. Letenští momentálně vedou taulku Gambrinus ligy o osm bodů.

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 3. • 20:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
1:0
ONLINE
9. března
20:00
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 8. Přikryl

Hosté:

Sestavy

Domácí: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa – Dočkal, Matějovský, Vácha, Hušbauer (89. Mareček), Přikryl (90+3. Vacek) – Lafata (C) (76. Bednář).

Hosté: Bolek – Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský – Tecl (89. Hejda), Hořava, Kolář (81. Bakoš), Horváth (C), Ďuriš – Wágner (65. Rezek).

Náhradníci

Domácí: Čech, Švejdík, Hybš, Vacek, Konaté, Mareček, Bednář

Hosté: Pavlík, Hubník, Hejda, Hrošovský, Kovařík, Bakoš, Rezek

Karty

Domácí: Vácha, Přikryl, Lafata

Hosté: Hořava, Řezník, Ďuriš, Hořava (č), Procházka, Limberský, Ďuriš (č)

Rozhodčí

Jech – Wilczek, Paták

Stadion

Generali Arena

Návštěva

18 712 diváků

« AKTUALIZOVAT ONLINE PŘENOS »

21:51

Konec! Fotbalisté Sparty porazili v šlágru jara Viktorii Plzeň 1:0. Rozhodl gól Tomáše Přikryla z osmé minuty.

21:49

Fotbalisté Plzně vrhají všechny síly do útoku, před branku šel i brankář Bolek. Netečovaný centr jen tak tak Vaclík vyrazil do bezpečí.

21:44

Pavel Horváth se téměř z poloviny hřiště pokusil přehodit brankáře Vaclíka, nevyšlo to. Mezitím se letenským stadionem prohání mexická vlna.

21:40

Ďurišovi ujely nervy! Po odpískaném faulu na Matějovského úplně zbytečně nakopnul míč a po druhé žluté kartě obdržel červenou! Plzeň hraje v devíti.

21:37

Obrovská šance Sparty! Po Dočkalově standardce se do vzduchu pověsil Roman Bednář, na brankové čáře jej vychytal gólman Bolek. Cosi pak Bednářovi ještě pověděl a určitě nešlo o přátelský pozdrav.

21:33

První střídání na straně Sparty. Davida Lafatu za bouřlivých ovací nahradil Roman Bednář.

21:30

Žádnou gólovou šanci jsme teď několik minut neviděli. Nejvíce vzrušení nastalo jen po faulech na jedné či druhé straně. Přesto je na Letné i nadále elektrizující atmosféra. Neustále své hráče povzbuzuje i sektor hostujících fanoušků.

21:23

Plzeňský navrátilec Jan Rezek je na hřišti! Nahradil útočníka Tomáše Wágnera s tím, že na post hrotového útočníka se vysunul Tecl a Ďuriš se přesunul na pravé křídlo. Rezek operuje zleva.

21:21

Plzni logicky ublížilo vyloučení Hořavy. Sparta drží míč, kombinuje. Hosté mohou udeřit leda z nějakého rychlého protiútoku. Jenže síly docházejí...

21:17

Po ose Matějovský-Přikryl-Hušbauer se Sparta prodrala do další gólové šance. Poslední jmenovaný obešel stopera Čišovského, ale jeho příležitost brankář Bolek zlikvidoval. Za pár sekund mířila Lafatova hlavička těsně nad.

21:15

Po chybě sparťanské obrany se dostal až před branku Ďuriš. Ale byl ve velkém úhlu a vybojoval pro svůj tým roh. Z něho mohl udeřit Wágner, ale jeho dobrý pokus mířící do branky vyhlavičkoval Costa.

21:05

Plzeňský záložník Tomáš Hořava fauloval a uviděl druhou žlutou kartu, automaticky červenou! Plzeň bude dohrávat dnešní šlágr o deseti lidech.

21:04

Plzeň vlétla do druhého poločasu agresivně, už po pár sekundách se cpala do zakončení. Její fanoušci vytáhli choreo s prostředničkem: "Zdvižený prst všem!"

21:02

Začal druhý poločas.

20:58

Fotbalisté Plzněpo brance Tomáše Přikryla vystartovali na rozhodčího. Možná kvůli ofsajdu? Tento záběr však dokazuje, že se o postavení mimo hru nejednalo. Costa rozhodně neovlivnil hru. V ofsajdu nebyl ani v momentě přihrávky Marka Matějovského.

20:47

První poločas skončil. Sparta vede 1:0.

20:45

Plzeň chytila druhý dech a začíná víc kombinovat. Jenže kazí rozehrávku, před branku Sparty se nedostane. A někdy hůř – Čišovský přijde o balon na vlastní polovině a musí hasit Přikrylův únik na poslední chvíli za cenu rohu.

20:42

Pískot a vzápětí nadšený jásot. David Limberský zrovna lacině přišel o míč...

20:39

Hodně živo na hřišti i na trubunách bylo po faulu Ďuriše na unikajícího Kadeřábka. Plzeňský záložník uviděl žlutou kartu. Následnou standardní situaci Dočkal překvapivě rozehrál na volného Hušbauera, ale tomu střela vůbec nesedla.

20:36

"Sysel ven!" skandují teď fanoušci Sparty. Mají na mysli Pavla Horvátha?

20:35

Zmatky před plzeňskou brankou hasil zbrklým odkopem na rohový kop Hořava. Chvilku zůstal ležet na zemi sparťanský obránce Costa, ale nakonec je v pořádku.

20:27

Rozhodčí Jiří Jech udělil Přikrylovi žlutou kartu za simulování. Chtěl si vymodlit pokutový kop, ale hlavní arbitr byl opačného názoru.

20:25

Trenér Dušan Uhrin v ohraničené zóně povzbuzuje svoje svěřence k větší aktivitě. Plzeň chybuje zejména v přechodové fázi. To Vítězslav Lavička může být zatím v klidu.

20:20

Jakmile se David Limberský dotkne míče, Letná píská. Ze všech hráčů Viktorie je u fanoušků Sparty nejméně oblíbený... 

20:18

Domácí výběr Vítězslava Lavička má jasně navrch. Ovládl střed pole a hrozí víc než jeho soupeř. Naposledy se neujal Dočkalův přízemní centr ze standardní situace, který mířil na zatím jediného střelce Přikryla. Viktoria se ubránila.

20:13

A Sparta má chuť! Plzeň znovu zatlačila a dostala do obří šance. Kapitán David Lafata nastřelil na brankové čáře obránce Řezníka.

20:09

Sparta vede 1:0! Prosadil se Tomáš Přikryl, který nahradil v sestavě zraněného Ladislava Krejčího. Plzeňského brankáře Bolka pokořil nepříliš tvrdou střelou k tyči.

20:08

"My chceme titul!" skandují fanoušci Sparty, kterou zrovna zachránila spolupráce stoperů Holka a Brabce. Podařilo se jim zneškodnit útočníka Wágnera, jenž se už cpal na pomezí šestnáctky do zakončení.

20:05

Sparťané v úvodních minutách obléhali šestnáctku Plzně. Ale například centr Bořka Dočkala se neujal, pohodlně jej lapil gólman Bolek.

20:01

Šlágr jara právě začal!

19:59

Hráči už jsou za bouřlivého potlesku na trávníku! 

19:40

Tribuny se už zaplňují. Týmy se rozcvičují na ploše.

19:49

Při oznámení sestavy Plzně začala Letná pískat. Nejvíc u jmen Davida Limberského a Pavla Horvátha. Hráče Sparty naopak fanoušci domácího týmu hlasitě podpořili.

19:32

Tribuny se zaplňují, obě mužstva se rozcvičují na ploše.

19:30

Nenávist fanoušků Sparty vůči Davidu Limberskému je znát už před zápasem. "Limberský, ty jsi hovado," skandují letenští příznivci. Na protilehlé tribuně už mají dokonce nachystán velký transparent: "Limberský, chcípni!"

19:16
19:15

Tramvaje směřující na Letnou jsou napěchované fanoušky. Čím blíže sparťanskému stadionu, tím větší provoz, někde se už tvoří kolony.

18:52

Sestava Plzně zveřejněna: Bolek - Řezník, Procházka, Čišovský, Limberský - Horváth, Hořava - Tecl, Kolář, Ďuriš - Wágner. Na lavičce je připraven navrátilec Jan Rezek.

18:39

Na letenský stadion právě dorazil autobus s plzeňskými fotbalisty. Fanoušci Sparty na ně bučí a pískají.

18:35

Fanoušci se pomalu začínají trousit na Letnou. Brány stadionu se otevřely v 18:30. Všude zatím vidíte příznivce v rudých barvách, Plzeňáci nikde.

18:19

Sparta nastoupí bez Ladislava Krejčího, nahradí ho Tomáš Přikryl: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Hušbauer, Vácha, Matějovský - Dočkal, Lafata, Přikryl.


Na střídačce budou připraveni: Čech, Švejdík, Mareček, Vacek, Konaté, Hybš a Bednář.

17:47

Fanoušci Plzně dorazí na Letnou po vlastní ose. Hromadný příjezd autobusy a následný pochod na stadion prý nechystají.

17:01

Na jaké souboje se můžeme těšit?

Kadeřábek vs. Limberský

Ostré kraje jako břit. Momentálně (společně se sparťanem Costou) nejlepší beci v lize. A budou hrát na stejné straně. Pravý obránce Sparty Pavel Kadeřábek a na plzeňské straně David Limberský. Často spolu půjdou do soubojů díky jejich stylu hry, při kterém vylézají vysoko na soupeřovu polovinu. Chodí rádi jeden na jednoho a do protivníkova vápna lifrují jeden centr za druhým. Souboj mezi těmihle dvěma bude mít velký vliv na výsledek, bude určovat počet nadějných gólových šancí. Kdo přetlačí koho? „Kadeř“ versus „Limba“.



Brabec vs. Wágner
Mladí siláci. Mrkněte na jejich pohyb. Stoper Sparty Jakub Brabec se po trávníku tak „řepkovsky“ odvaluje, má perfektní držení těla. A proti Plzni na sobě bude mít nejspíš neustále nalepeného útočníka Tomáše Wágnera. Ten často přebírá míče zády k soupeřově bráně, na obou tak bude, aby svého soka ustáli stabilitou. V minulém utkání se Wágner proti Znojmu trefil dvakrát. Jednou po bryskním „voleji“, podruhé z rohu. Brabec bude muset stát přímo proti míči, proto Wágnerův styl je prostinký. Co nejrychleji a nejjednodušeji to hned prát do brány.

16:53

Kdo se dnes střelecky prosadí?

16:14

Sparťanský stoper Mario Holek bude mít v dnešním utkání o motivaci postaráno. Včera se mu narodil syn Mario. 

16:00

Anketa čtenářů iSport.cz "jak dopadne šlágr jara" do 16:00: Viktoria Plzeň doposud posbírala 2050 hlasů, Sparta dostala 1976. Moc se nevěří tomu, že duel skončí remízou. Pro ni hlasovalo jen 321 čtenářů.

15:50

Jaké základní jedenáctky zvolí trenéři Vítězslav Lavička a Dušan Uhrin? Bude moci první jmenovaný nasadit Ladislava Krejčího, který teprve včera absolvoval s týmem plný trénink? A komu Uhrin dá šanci na hrotu útoku: Wágnerovi, nebo Teclovi? VÍCE ZDE

15:06

GRAFIKA: Kdy Sparta a Viktoria Plzeň střílejí góly?

14:27

Fanoušci Sparty s několikahodinovým předstihem už připravují na letenském stadionu choreo pro večerní zápas s Plzní. Papírové kartony mají příznivci pozvednout ve 12. minutě. Je to na počest 120. výročí od založení klubu.

14:22

Komu dnes bude držet palce Dušan Uhrin starší, jenž fandí Spartě, ale jeho syn trénuje Plzeň? "Jsem sparťan, ale jako táta si přeju, aby uspěl můj syn, tedy jeho Plzeň. Je to složité, mele se to ve mně. Proto bych rád tenhle zápas sledoval co nejvíc jako divák. Sparta je ve formě, Plzeň taky, bude vyprodaný stadion. Bude to mít grády. Nic lepšího ligový fotbal nabídnout neumí," řekl Uhrin pro iDnes.cz.

13:44

Na Spartě je pod největší kontrolou rekonvalescent Ladislav Krejčí, který absolvoval poprvé od svalového zranění plný trénink. Jeho návrat na hřiště tak vypadá o něco reálněji. Definitivní ortel, jestli bude schopen nastoupit, však padne až těsně před výkopem. „Rozhodující slovo bude mít Láďa a doktoři,“ pravil kouč Vítězslav Lavička. Pokud by verdikt zněl - ne, naskočil by opět na levý okraj zálohy Tomáš Přikryl.

13:08

Po roce zase proti sobě. Marek Matějovský proti Pavlu Horváthovi. Maršálové sparťanských a plzeňských fotbalových myšlenek. Na pozadí memento z loňského března. Tehdy byli oba kapitány svých mužstev, Sparta pokořila Viktorii 1:0 a naštvaný plzeňský lídr údajně nepodal svému sokovi ruku. „Neumí prohrávat,“ zlobil se Matějovský na Horvátha. VÍCE ZDE

12:45

BLOG redaktora Sportu Ondřeje Škvora: 6+1 důvod, proč sledovat Spartu s Plzní. Musí hrát líp než reprezentace. Ve středu to v Edenu v duelu národního týmu proti Norsku nebyla kdovíjaká podívaná. Hlavně z české strany. Jeho hře až příliš scházely naučené kombinace, automatické chování či řešení situací. Důvod je jasný a přijatelný – reprezentace zatím neměla pod novým trenérem Pavlem Vrbou dostatek času na sehrání. VÍCE ZDE

12:18

Co asi může mít společného dnešní hit Sparta - Plzeň a máslovické klempířství? Cinkne to pěkně, sledujte. Horváth versus Matějovský. Ano, na Letné se proti sobě večer postaví mistři fotbalových myšlenek a vůdci obou bojovníků o titul. A v malé obci sedm kilometrů od Prahy svítí zřetelná cedule. KLEMPÍŘSTVÍ. Ivan Horváth a Stanislav Matějovský... VÍCE ZDE

12:00

Ivan Bican, bývalý útočník Plzně: "Přál bych si vítězství Plzně, ale spíš to vidím na remízu. Sparta je teď ve větším laufu a Plzeň mi přijde taková víc unavená."

11:34

František StrakaFrantišek Straka, bývalý trenér Sparty i Plzně: "Myslím, že Sparta to zvládne a vyhraje. Co se týče psychiky, je nyní dál než Plzeň, herní automatismy má zažité víc. Rozhodne momentální forma obrany."

11:16

Vratislav LokvencVratislav Lokvenc, bývalý útočník Sparty: "Momentálně má Sparta kvalitnější kádr, je ve větší pohodě a navíc hraje doma. Letná je její velkou výhodou, sám jsem to zažíval na vlastní kůži. Tohle bude rozhodovat, Sparta svoji sérii udrží, vyhraje 2:1."

11:00

Experti, které před řeží dvou nejlepších týmů tabulky oslovil deník Sport, ale věří pražské Spartě. Úřadující mistři z Plzně budou v nejlepším rádi za remízu, tvrdí. VÍCE ZDE

9:35

Vítězství v zápase nad Plzní = titul pro Spartu. Ačkoliv se sparťané, když tuhle rovnici slyší, hodně ošívají, moc dobře si uvědomují, že případným úspěchem Plzeň (20.00, ČT sport) téměř odklidí z cesty v honbě za mistrovským pohárem. Letenští mohou navýšit rozestup mezi oběma kluby z pěti bodů na osm, takový náskok by s jejich formou už šel jen těžko ztratit. VÍCE ZDE

SOBOTA, 9. BŘEZNA

Sparta bude mít v hledišti vzácného fanouška:

12:00

Projděte se z kabiny tunelem až na trávník na Letné!

Video se připravuje ...
08:00

Šlágr jara se blíží, výhodu domácího prostředí bude mít Sparta. A to pořádnou - na Letné v této sezoně devětkrát vyhrála. Plzeň je ovšem zase nejúspěšnějším týmem na hřištích soupeřů. VÍCE ZDE

PÁTEK, 8. BŘEZNA
18:15

ROZHOVOR. Brankář Sparty Tomáš Vaclík se nedělního duelu nemůže dočkat, vypjaté zápasy o hodně prý miluje. A je rád, že si podobně jako Petr Čech v reprezentaci vybral chybu už v generálce... VÍCE ZDE

16:00

Bývalý reprezentační útočník Jan Rezek se vrací do Viktorie Plzeň. S vedením klubu vyjednává o podmínkách, které by zahrnovaly amatérskou smlouvu. V Gambrinus lize je totiž přestupní termín již uzavřený. Zatím je otázkou, zda stihne už nedělní zápas s pražskou Spartou. VÍCE ZDE

15:33

ROZHOVOR. Levé oko sparťanského obránce Maria Holka "zdobí" monokl. Přišel k němu v utkání s Bohemians 1905 po tvrdém střetu s Erichem Brabcem. Ani jeden z nich pražské derby nedohrál, v neděli proti Viktorii Plzeň bude však Holek připravený nastoupit. VÍCE ZDE

14:01

Kdo v Gambrinus lize ztratil největší náskok po 19. kole? Byla to pražská Slavia v sezoně 1994/1995. Viz obrázek 

13:59

Bývalý ligový útočník a expert ČT sport Luděk Zelenka: "Myslím si, že pokud by Sparta v neděli vyhrála, titul už by si pak vzít nenechala. Získala by velkou psychologickou výhodu, naopak si myslím, že víra Plzně zvrátit to by ještě klesla."

13:53

Faktická poznámka: V historii samostatné české ligy ještě neměl tým po devatenácti kolech 51 bodů. Sparta se na tuto metu může dostat v neděli, pokud porazí Plzeň.

12:49

Jak si dosud vedly Sparta a Plzeň ve vzájemných bitvách? Jakou úspěšnost mají jejich trenéři Vítězslav Lavička a Pavel Vrba? A co vypovídá řeč čísel o špílmachrech obou týmů Marku Matějovském a Pavlu Horváthovi?

12:31

Nebojíme se! Takový vzkaz posílají fotbalisté Plzně do Prahy. Před nedělním šlágrem se Spartou hlásí, že si jedou pro tři body. Pokud je urvou, stáhnout náskok letenského klubu na pouhé dva body. „Sparta není lepší, její sérii bez prohry ukončíme,“ shodují se hráči Viktorie Plzeň. VÍCE ZDE 

11:49

Fanoušci Sparty plánují ve 12. minutě velké choreo. Jednotlivé kartony najdou příznivci na svém místě. "Je to na počest 120. výročí Sparty, proto dvanáctá minuta. Stodvacáté minuty bychom se nedočkali," uvedl ředitel komunikace Ondřej Kasík.

11:45

Sparta prosí fanoušky, aby dorazili na nedělní utkání s předstihem a vyprodaná Letná viděla zápas od první minuty.  Brány stadionu se otevírají už v 18:30. Posíleny budou mimo jiné spoje pražské MHD (metro i tramvaje). "Parkovací plochy v okolí jsou totiž omezené (parkoviště na letenské pláni) a nemusíte najít místo," informuje klub.

11:35

Sázkaři před zápasem jara věří spíš pražské Spartě. Například v kanceláři Fortuna na její výhru směřují 55 procent svých vkladů.

 
11:15

Trenér Plzně Dušan Uhrin řeší, koho nasadit na pozici hrotového útočníka. Bude to Stanislav Tecl, nebo Tomáš Wágner? "Z 99 procent mám základní sestavu promyšlenou. Stále nám ale zbývá několik dní do utkání a můžeme se rozhodnout dle aktuálních výkonů na tréninku,“ uvedl Uhrin. Konkrétní být nechtěl.

11:00

Duel bude pískat Jiří Jech, zkušený rozhodčí, který v Gambrinus lize odřídil 151 zápasů. V letošní sezoně například rozhodoval utkání Plzně v Teplicích, kde si Západočeši připsali letos dosud jedinou porážku, ale po utkání se na něj zlobili především Tepličtí za to, že proti nim za bezbrankového stavu nařídil penaltu. 

10:30

Sparta ve čtvrtek uspořádala tiskovou konferenci netradičně přímo na hřišti. Kromě trenéra Vítězslava Lavičky byli přítomni také Lukáš Vácha, Mario Holek a Tomáš Vaclík.

10:10

Rozhovor s Vítězslavem Lavičkou, trenérem Sparty. „Že se blíží velký zápas, tady všichni vnímáme,“ přiznává. Na herním stylu Viktorie Plzeň už si všiml navíc rukopisu Dušana Uhrina. VÍCE ZDE

10:05

Důležitá otázka Sparty zní: stihne Ladislav Krejčí utkání jara? Vyšetření neprokázalo trhlinu v zadním stehenním svalu, nicméně s týmem od svého zranění ještě netrénoval. Klíčový hráč Letenských se připravuje individuálně a pod dozorem lékařů, fyzioterapeutů i kondičních trenérů podstupuje intenzivní rehabilitaci. VÍCE ZDE

Video se připravuje ...
10:00

GAMBRINUS FANLIGA | Kdo je zraněný, vykartovaný? Dejte pozor, ať neuděláte v sestavě chybu. Přichází totiž velké ligové kolo. V neděli se spolu totiž poměří první s druhým. Sparta s Plzní. Oba kluby zatím dělí pět bodů. Na druhou stranu je něco spojuje. Oběma totiž budou scházet jejich ofenzivní krajní záložníci. VÍCE ZDE

9:55

Nedělní šlágr 19. kola první fotbalové ligy mezi vedoucí Spartou Praha a mistrovskou Plzní se bude hrát před vyprodaným hledištěm. Letenští dnes na svých internetových stránkách oznámili, že se dopoledne prodaly poslední lístky. VÍCE ZDE

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud