23. června 2014 • 17:30

Ve stopách otce! Brankář Švenger začal přípravu s Bohemians 1905

Autor: ČTK, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bohemians Praha 1905 zahájili letní přípravu na novou sezonu i s brankářem Milanem Švengerem, který bude ve vršovickém celku hostovat ze Sparty. Přichází tak do klubu, za nějž chytal v 80. letech jeho otec.



"Taťka tady zažil nejlepší roky svojí kariéry. Já jsem ještě pořádně nebyl na světě," řekl TV iSport. Nepředpokládá, že by měl místo v základní sestavě předplacené. "Bojovat se musí všude. I tady jsou tři brankáři," uvedl Švenger, na jehož možný přestup mají Bohemians opci.

Podle klubového webu by měl být další posilou nového trenéra Romana Pivarníka útočník Dukly Vojtěch Engelmann, jenž má s "Klokany" začít trénovat příští týden. Své hostování ze Sparty proměnil v trvalý přestup stoper Daniel Krch, který s Bohemians podepsal tříletou smlouvu.

Ve stopách otce! Brankář Švenger začal přípravu s Bohemians 1905
Video se připravuje ...

Kontrakt o rok prodloužil zkušený bek Václav Kalina. Z juniorky se přesunuli k prvnímu týmu mladíci Michal Hubínek a Petr Dočekal, po dlouhodobém zranění kolena začal trénovat také bývalý reprezentant Radek Šírl.

Několik hráčů po uplynulé sezoně z Ďolíčku odešlo. Z hostování se do svých mateřských klubů vrátili brankář Martin Berkovec (Slavia), bek Lukáš Pauschek (Sparta), záložník Jakub Hora (Plzeň) a Litevci Egidijus Vaitkunas s Mantasem Kuklysem (oba Vilnius). S obráncem Martinem Kolářem už Pražané nepočítají.

První herní test čeká Bohemians v sobotu na turnaji v Benátkách nad Jizerou, kde startuje také Jablonec, Mladá Boleslav a Hradec Králové.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud