4. června 2014 • 11:05

Neymar namlsal Brazílii: Krásný přímák, luxusní patička i taneček!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snad ještě nikdy nezpůsobil dvaadvacetiletý mladíček takový poprask. Brazilské fotbalové náboženství vzývá boha s číslem 10 a střapatým účesem a věří, že Neymar junior dotáhne tým v kanárkově žlutých dresech na domácím šampionátu k titulu mistrů světa. Hvězda Barcelony dala fanouškům, kteří stojí fronty na podpis nebo selfie po stovkách, závdavek v podobě několika úchvatných kousků v přípravném zápase s Panamou (4:0).



Natěšení fanoušci v Goianii museli chvíli čekat, než se domácí miláčci proti Panamě rozjedou, po necelé půl hodině hry je ale odměnil právě drobný chlapík s desítkou na zádech. Neymar se postavil k přímému kopu těsně za obloukem pokutového území a fantastickou střelou nedal brankáři absolutně žádnou šanci.

VIDEO | Podívejte se na parádní Neymarův gól

„Byl bych rád, kdyby naši fanoušci na začátku zápasu projevili trochu víc trpělivosti. Nebyli jsme na to hřiště zvyklí, ale pak jsme nabrali tempo a zlepšovali se,“ nechal se slyšet brazilský kouzelník.

Po jeho výstavním gólu ještě do poločasu potěšil fanoušky Dani Alves, hned po návratu ze šatny si ale show znovu přivlastnil Neymar. Zády k bráně si zpracoval dlouhý míč, počkal až se kolem něho přeřítí Hulk a poslal mu bez dívání patičkou luxusní přihrávku do běhu. Útočník Zenitu Petrohrad se sám za obranou nemýlil a bylo to už 3:0.

VIDEO | Vychutnejte si Neymarovu gólovou patičku

Další skvělou kolmicí za obranu pak Neymar rozjel gólovou akci, na jejímž konci propálil dva bránící hráče Willian. Spolu se záložníkem Chelsea pak předvedli vítězný taneček.

VIDEO | Brazilský čtvrtý gól a tanec v podání dua Neymar - Willian

Brazilská hvězda Neymar se pokouší o nůžky v přípravném zápase proti PanaměFoto Reuters
Ale Neymar tancoval vlastně celý zápas – jeho pohyb s míčem, kličky, jesličky, přihrávky, to je čirá fotbalová radost. A to po duelu tvrdil novinářům, že ještě není na sto procent v pořádku.

„Pořád mi chybí trochu zápasové fyzičky, na konci jsem byl docela unavený,“ přiznal. „Ale na turnaj dorazíme v perfektní fyzické kondici,“ ujistil fanoušky. Ty bude moci opět potěšit i v pátek, kdy Brazilci sehrají generálku se Srbskem.

„Bude hrát,“ prohlásil kouč Scolari po výhře nad Panamou. „Nechal jsem ho na hřišti celých 90 minut, protože potřebuje rytmus. Nebudu ho šetřit, jen v případě, že by se něco stalo. Zlepšuje se každý den,“ těší trenéra mistrů světa z roku 2002.

VIDEO | Podívejte se na sestřih všech Neymarových akcí

Ne všichni v Brazílii drží fotbalistům palce. Demonstranti před zápasem s Panamou drželi i tuhle ceduli: Brazílie, probuď se! Učitel je cennější než Neymar
Ne všichni v Brazílii drží fotbalistům palce. Demonstranti před zápasem s Panamou drželi i tuhle ceduli: Brazílie, probuď se! Učitel je cennější než Neymar

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud