18. června 2014 • 04:30

NULA střel, NULA dotyků ve vápně. Lukaku se trápil. Co s ním je?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl být tahounem. Jedničkou v útoku Belgie. Jenže v prvním zápase na mistrovství světa Romelu Lukaku zklamal. "Co s ním je?" ptají se fanoušci. Hvězdný útočník Chelsea, který v minulé sezoně hostoval v Evertonu, si v utkání s Alžírskem řekl o místo na lavičce náhradníků. Až po jeho brzkého odchodu ze hřiště se Belgičané rozjeli k obratu 2:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 6. • 18:00
Belgie
Belgie
2:1
ONLINE
17. června
18:00
Alžírsko
Alžírsko
Góly

Domácí: 70. Fellaini, 80. Mertens

Hosté: 25. Feghouli

Sestavy

Domácí: Courtois – Alderweireld, van Buyten, Kompany (C), Vertonghen – Chadli (46. Mertens), Witsel, Dembélé (65. Fellaini) – de Bruyne, Lukaku (58. Origi), E. Hazard.

Hosté: M'Bolhi – Mostefa, Bougherra (C), Halliche, Ghoulam – Taïder, Medjani (85. Ghilas), Bentaleb – Feghouli, Soudani, Mahrez (72. Lacen).

Náhradníci

Domácí: Bossut, Mignolet, Ciman, Vermaelen, Lombaerts, Vanden Borre, Fellaini, Defour, Januzaj, Mirallas, Mertens, Origi

Hosté: Si Mohamed, Zemmamouche, Belkalem, Mesbah, Cadamuro, Mandi, Yebda, Lacen, Brahimi, Djabou, Ghilas, Slimani

Karty

Domácí: Vertonghen

Hosté: Bentaleb

Rozhodčí

Marco Rodriguez – Marvin Torrentera, Marcos Quintero (všichni MEX) – Alireza Faghani (IRN)

Stadion

Mineirão, Belo Horizonte

Musíme brát v potaz, že Lukakovi neulehčili práci jeho spoluhráči ze záložní řady. Často byl na hrotu osamocen a kvůli zhuštěné obraně Alžírska se málokdy dostal k míči. Jeho výkon mohl navíc ovlivnit ještě nedávno poraněný kotník.

Belgii však nepomohl ani jedním úspěšným náběhem za obranu. Ve vápně soupeře nezaznamenal jediný dotyk s balonem, číslovku "NULA" si připsal i ve statistice střel.

"Byl doslova nulový," kritizují jeho výkon belgická média. A kritika by byla daleko ostřejší, pokud by se "rudým ďáblům" nepodařilo výsledek otočit. Zvrat Belgičanů započal už bez Lukaka, kterého v 58. minutě nahradil Divock Origi.

Romelu Lukaku se v utkání s Alžírskem trápil a střídal už v 58. minutě. U obratu Belgičanů už tedy chyběl.
Romelu Lukaku se v utkání s Alžírskem trápil a střídal už v 58. minutě. U obratu Belgičanů už tedy chyběl.

"Byl to těžký zápas," řekl belgický kouč Marc Wilmost. "V prvním poločase jsme měli 67 % držení míče, ale nevytvořili si žádnou větší šanci. Až ve druhém poločase ukázal tento mladý tým mentální sílu. Střídající hráči změnili zápas a rozhodli."

Proč se Belgičanům povedl obrat až bez Lukaka, je otázkou. Na klubové scéně nezažil špatnou sezonu, ve 33 duelech nastřílel v dresu Evertonu 16 branek. V Anglii se často podivovali nad tím, proč jím opovrhuje trenér Chelsea José Mourinho.

Ani nyní se neočekává, že by v Chelsea setrval. Londýnský klub kupuje Diega Costu z Atlétika Madrid a údajně již stanovil částku, za kterou belgického útočníka prodá. Mluví se o 32 milionech liber.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud