22. června 2014 • 19:57

Belgii zachraňují náhradníci! Černý kůň turnaje přemohl i Rusko

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Belgie si díky dnešnímu vítězství 1:0 nad Ruskem zajistili postup do osmifinálových bojů. Dlouho to však vypadalo, že její druhé vystoupení na turnaji dospěje k remíze 0:0. V 88. minutě ji ale zachránil náhradník Origi, který vstřelil jediný gól utkání. Je to tak už druhé utkání, ve kterém rozhodli o výhře belgického celku náhradníci.



ONLINE přenos z utkání jsme sledovali ZDE

MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 6. • 18:00
Belgie
Belgie
1:0
ONLINE
22. června
18:00
Rusko
Rusko
Góly

Domácí: 88. Origi

Hosté:

Sestavy

Domácí: Courtois – Alderweireld, van Buyten, Kompany (C), Vermaelen (31. Vertonghen) – Witsel, Fellaini – Mertens (75. Mirallas), de Bruyne, E. Hazard – Lukaku (57. Origi).

Hosté: Akinfejev – Kozlov (62. Ješčenko), V. Berezuckij (C), Ignaševič, Kombarov – Glušakov, Fajzulin – Samedov (90. Keržakov), Šatov (83. Dzagojev), Kanunnikov – Kokorin.

Náhradníci

Domácí: Bossut, Mignolet, Ciman, Vertonghen, Lombaerts, Vanden Borre, Defour, Dembélé, Chadli, Januzaj, Mirallas, Origi

Hosté: Lodygin, Ryžikov, Ščennikov, Semjonov, Granat, Ješčenko, Denisov, Dzagojev, Mogilevec, Žirkov, Ionov, Keržakov

Karty

Domácí: Witsel, Alderweireld

Hosté: Glušakov

Rozhodčí

Brych – Bosrch, Lupp

Stadion

Maracanã - Rio De Janeiro

Návštěva

73819 diváků

První nadějnou možnost na stadionu Maracaná si ve 12. minutě vypracovalo Rusko. Po akci Šatova střílel Fajzulin, jehož dobrý pokus brankář Courtois vytáhl na roh. Na druhé straně dvakrát zahrozil Mertens, ale po rychlých průnicích z pravé strany dvakrát vypálil těsně vedle.

Belgie sice častěji držela míč, ale soupeři občas nechávala hodně prostoru ke kombinaci i zakončení. Ve 30. minutě Fajzulin opět donutil Courtoise k dobrému zákroku.

Ruský gólman Akinfejev, který v úvodním duelu s Koreou (1:1) inkasoval po vlastní obrovské minele, musel poprvé zasáhnout ve 36. minutě, kdy zneškodnil Mertensovu střílenou přihrávku. Minutu před pauzou mohl ukončit bezbrankový stav nepokrytý Kokorin, ale před Courtoisem selhal a hlavičkoval vedle pravé tyčky.

Druhý poločas dlouho nenabídl žádnou nebezpečnější akci na jedné či druhé straně. Kouč Belgičanů Wilmots už v 57. minutě stáhl ze hřiště nevýrazného útočníka Lukaka, za kterého přišel pozdější hrdina Origi.

Favorizovaní "Rudí ďáblové" se takřka nedostávali k pokutovému území soupeře, naopak Rusko si vypracovalo víc střeleckých pokusů, byť nepřesných. Nejblíže byl v 80. minutě střídající Ješčenko, ale křížným pokusem minul.

Belgie se probudila až šest minut před koncem. Nejprve střídající Mirallas trefil z přímého kopu tyčku. V 88. minutě se pak Hazard prosmýkl ruskou obranou a nabídl gól dalšímu náhradníkovi Origimu. Ten zaznamenal první reprezentační trefu a stal se prvním náctiletým střelcem na MS od roku 2006, kdy dal Srbsku gól Argentinec Lionel Messi.

Rusko prohrálo poprvé po deseti zápasech a na výhru nad Belgií dál čeká od roku 1982. Tým z Beneluxu prodloužil sérii soutěžních utkání bez porážky na 12 duelů.

Branka: 88. Origi. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). ŽK: Witsel, Alderweireld - Glušakov. Diváci: 73.819.

Belgie: Courtois - Alderweireld, Kompany, Van Buyten, Vermaelen (31. Vertonghen) - Witsel, Fellaini - Mertens (75. Mirallas), De Bruyne, E. Hazard - Lukaku (57. Origi). Trenér: Wilmots.

Rusko: Akinfejev - Kozlov (62. Ješčenko), V. Berezuckij, Ignaševič, Kombarov - Glušakov, Fajzulin - Samedov (90. Keržakov), Šatov (83. Dzagojev), Kanunnikov - Kokorin. Trenér: Capello.

Z V R P Skóre B

Autor vítězného gólu proti Alžírsku Dries Mertens.
Autor vítězného gólu proti Alžírsku Dries Mertens.

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud