27. června 2014 • 08:41

Našeho brankáře před gólem oslepily lasery, stěžují si Rusové

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Laserové paprsky směřující do obličeje brankáře Igora Akinfejeva mohou podle ruské výpravy na fotbalovém mistrovství světa za to, že gólman chyboval při rozhodující akci zápasu s Alžírskem. Inkasovaná branka znamenala remízu 1:1 a postup afrického celku na úkor Rusů.



MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 6. • 22:00
Alžírsko
Alžírsko
1:1
ONLINE
26. června
22:00
Rusko
Rusko
Góly

Domácí: 60. Slimani

Hosté: 6. Kokorin

Sestavy

Domácí: M'Bolhi – Mandi, Belkalem, Halliche (C), Mesbah – Medjani, Bentaleb – Feghouli, Brahimi (71. Yebda), Djabou (77. Ghilas) – Slimani (90. Soudani).

Hosté: Akinfejev – Kozlov, V. Berezuckij, Ignaševič, Kombarov – Glušakov (46. Denisov), Fajzulin – Samedov, Kokorin, Šatov (67. Dzagojev) – Keržakov (81. Kanunnikov).

Náhradníci

Domácí: Si Mohamed, Zemmamouche, Bougherra, Ghoulam, Cadamuro, Yebda, Lacen, Taïder, Mostefa, Ghilas, Soudani, Mahrez

Hosté: Lodygin, Ryžikov, Ščennikov, Semjonov, Granat, Ješčenko, Denisov, Dzagojev, Mogilevec, Žirkov, Ionov, Kanunnikov

Karty

Domácí: Mesbah, Ghilas, Cadamuro

Hosté: Kombarov, Kozlov

Rozhodčí

Çakιr – Duran, Ongun

Stadion

Estádio Joaquim Américo Guimarães (Curitiba, Paraná)

K situaci došlo v 60. minutě, kdy Alžírsko zahrávalo přímý kop. Pár okamžiků před rozehrávkou bylo v záběrech televize vidět, že Akinfejeva skutečně rozptylují laserové paprsky směřující z publika, na což se snažil upozornit rozhodčího, ovšem marně. Vzápětí přišel centr, který gólman špatně odhadl, a Islám Slimaní vyrovnal na konečných 1:1.

"Náš brankář byl ovlivněn laserem 10 vteřin před gólem. Byl oslepen. Jsou na to důkazy v podobě fotek a záběrů kamer," řekl trenér Rusů Fabio Capello s tím, že přímý kop se vůbec zahrávat neměl, jelikož faulu předcházel neodpískaný faul na ruského hráče. Rovněž si stěžoval i na neodpískanou penaltu.

"Ale nehledám výmluvy, umím přijmout porážky. Jen si stěžuji na to, jak tu s námi rozhodčí zacházeli. Proč jsou vždycky proti Rusku? Každé jejich rozhodnutí bylo proti nám," dodal.

VIDEO: Zelený laser v očích ruského brankáře

Brzké vypadnutí Ruska zvýšilo obavy, jak si sborná povede za čtyři roky, kdy bude mistrovství světa pořádat. Capello se i proto rozhodl do Brazílie vzít mladý tým, který měl nabrat zkušenosti a za čtyři roky je zužitkovat. Herně ovšem Rusové nepřesvědčili.

Podle Capella může být důvodem i to, že všichni hráči působí v Rusku a nedaří se jim proniknout do silnějších evropských lig. "Působení v zahraničí by všem pomohlo k tomu, aby se zlepšili a dospěli. Když neustále hrajete jednu soutěž proti stejným soupeřům, těžko se zlepšujete," míní zkušený italský kouč.

Capello patřil spolu s trenérem Angličanů Royem Hodgsonem a Italem Cesarem Prandellim k nejlépe placeným trenérům na šampionátu, všichni tři však jedou domů už po základních skupinách, Nyní je otázkou, zda Capello u týmu navzdory neúspěchu zůstane, i když má smlouvu až do roku 2018.

"Na to se musíte zeptat vedení ruského fotbalu. Já myslím, že zatím odvádím dobrou práci. Pokud mě budou chtít, klidně zůstanu až do příštího šampionátu," prohlásil osmašedesátiletý Capello.

Ruský gólman Akinfejev byl před gólem Alžírska oslněn laserem, stěžuje si trenér Fabio Capello
Ruský gólman Akinfejev byl před gólem Alžírska oslněn laserem, stěžuje si trenér Fabio Capello

 

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud