11. prosince 2018 • 12:26

Jak na Čechy do Wembley? Nároďák věří v největší výjezd fanoušků

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedávný los kvalifikace mistrovství Evropy 2020 naservíroval české fotbalové reprezentaci výjimečného soupeře. Výběr Jaroslava Šilhavého se dvakrát utká s Anglií, hned první utkání kvalifikace zahájí proti slavnému výběru ve Wembley (22. března 2019). "Pevně věříme, že anglický výjezd bude jedním z nejpočetnějších v historii české fotbalové reprezentace,“ uvedl tiskový mluvčí české fotbalové reprezentace Pavel Pillár.



Hned první duel ve skupině odehrají čeští fotbalisté v Anglii, zápas se uskuteční ve fotbalovém chrámu, londýnském Wembley. Utkání proti slavnému soupeři na jednom z nejvěhlasnějším stadionu světa logicky láká fanoušky, řada z nich už se pídí po tom, jak se do Wembley dostat.

FAČR ve spolupráci se specializovanou cestovní kanceláří připravilo speciální nabídku výjezdů, k dispozici jsou autobusové i letecké varianty. „Naším cílem bylo poskytnout fanouškům co možná nejrychleji osvědčenou možnost výjezdu s veškerým možným servisem. Věříme, že mnozí fotbaloví nadšenci využijí této nabídky jako exkluzivního dárku pod vánoční stromeček,“ přiblížil nabídku ze strany FAČR Pavel Pillár.

Pokud si fanoušci zajistí lístky přes českou asociaci, neměly by je přímo na stadionu nebudou čekat problémy. "Jistotu vstupenek do českého sektoru a také maximální možnou organizační pomoc anglických pořadatelů dávají právě tyto výjezdy spoluorganizované přímo zástupci české fotbalové reprezentace. Jakékoliv další zájezdy, které jsou v tuto chvíli fanouškům skrz další cestovní agentury nabízeny, se mohou potkat s obtížemi ze strany anglického svazu nebo přímo orgánů UEFA. Ta se z důvodu bezpečnosti snaží maximálně zamezit tomu, aby se na tribunách mísili fanoušci soupeřů," upozornil Pillár.

Velký počet dotazů směřuje na prodej samostatných vstupenek bez dodatečné dopravy a další organizace. "V tuto chvíli čekáme na informace ze strany Angličanů, především na finální umístění sektorů, na ceny a nutné bezpečnostní procedury. Věříme, že veškeré informace budou k dispozici během nejbližších týdnů, ihned poté bude spuštěn prodej pro české fanoušky. Reálný start prodeje předpokládáme ve druhé polovině ledna. Vstupenek bude díky kapacitě stadion ve Wembley dostatek, fanouškům při nákupu vyjdeme maximálně vstříc," uvedla ticket manažerka FAČR Nikola Müllerová.

"Prodej do anglických sektorů startuje již v tomto týdnu, nicméně při jejich pořízení se čeští fanoušci vystavují možným problémům ze strany pořadatelů. V tuto chvíli totiž není jasné, jak přísně budou nastavena bezpečnostní opatření na samotný zápas,“ upřesnila.

Fanoušci by si měli dát pozor na shánění vstupenek přes neoficiální nákupní servery. „Fanoušci využívající této varianty nemají jistotu, že za své peníze dostanou odpovídající službu. Také při domácím zápase se Slovenskem jsme řešili několik desítek příznivců, kteří nakupovali vstupenky přes server Viagogo a následně se z důvodu existence duplicitních vstupenek na stadion nedostali. V realitě londýnského konání utkání by tento problém nebyl z naší strany nikterak řešitelný,“ zdůraznila Müllerová.

Záměrem anglických pořadatelů i zástupců české reprezentace je maximálně zaplněný hostující sektor. „V tomto duchu jsme se bavili se zástupci anglické asociace již na dublinském losu a přislíbili jim maximální možnou informovanost českých fanoušků. Těšíme se na výjimečný výjezd, na speciální sportovní večer. Veškeré informace ohledně vstupenek i výjezdů najdou fanoušci na webových stránkách asociace a na sociálnícj sítích české fotbalové reprezentace," uzavřel Pillár.

Šilhavý nechce Albionu odevzdat body. Co si myslí o týmech z Balkánu?
Video se připravuje ...

Chtěli jsme výhru víc než Slováci, soudí po výhře v derby Šilhavý
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina A
Články odjinud


Články odjinud