25. března 2019 • 13:43

Löw po německém roku hrůzy zase slaví: Přešel jsem to, teď jsem spokojený

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvalifikační výhra německých fotbalistů 3:2 v Nizozemsku podle trenéra Joachima Löwa ukázala, že jeho svěřenci ani během těžkého období neztratili víru. Kouč už hodil za hlavu nevydařený loňský rok, kdy jeho tým vyhořel na mistrovství světa i v Lize národů.



"Nikdy jsme neztratili víru. Měli jsme štěstí, které nám chybělo v některých minulých zápasech. I tehdy jsme hráli dobře, ale nebyli za to odměněni," řekl Löw novinářům po nedělním utkání v Amsterodamu.

Němci loni nejprve jako obhájci trofeje na světovém šampionátu v Rusku senzačně vypadli už ve skupině, renomé si nespravili ani v podzimní Lize národů, kde sestoupili z elitní skupiny A. Löw ale všechny nezdary ustál a v rámci rekonstrukce národního týmu vyřadil dlouholeté opory Thomase Müllera, Matse Hummelse a Jéromea Boatenga.

"Osobně se cítím velmi dobře. Už víc nemyslím na starý rok, přešel jsem to," uvedl devětapadesátiletý kouč.

Německým fotbalistům první letošní duel nevyšel a ve středeční přípravě doma jen remizovali 1:1 se Srbskem. Úvodní zápas kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2020 ale Löwův výběr zvládl lépe a Nizozemcům vrátil porážku 0:3 z říjnového střetnutí v Lize národů.

Hostům v prvním poločase zařídili dvoubrankové vedení Leroy Sané a Serge Gnabry. Krátce po změně stran však snížil Matthijs de Ligt a po hodině hry srovnal Memphis Depay. Poslední slovo měl v 90. minutě Nico Schulz.

"První půle byla skvělá, měli jsme zápas zcela pod kontrolou. Ve druhém poločase jsme inkasovali ve špatnou chvíli. To je proces, kterým si náš mladý tým musí projít. Nakonec jsme díky dobrému útoku rozhodli. Jsem velmi spokojený," konstatoval Löw, jehož mužstvo v kvalifikační skupině C ještě hraje se Severním Irskem, Estonskem a Běloruskem.

Schulz se druhé reprezentační branky dočkal při svém šestém startu. "Je to krásný pocit a vítězství je pro náš tým výborné. Dal jsem do té střely všechno a míč skončil v síti," uvedl obránce Hoffenheimu. "Na začátku druhého poločasu jsme hráli příliš defenzivně. Z toho utkání získáme spoustu sebevědomí," dodal pětadvacetiletý Schulz.

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Německo 8 7 0 1 30:7 21
2. Nizozemsko 8 6 1 1 24:7 19
3. Sev. Irsko 8 4 1 3 9:13 13
4. Bělorusko 8 1 1 6 4:16 4
5. Estonsko 8 0 1 7 2:26 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina A
Články odjinud


Články odjinud