20. května 2019 • 12:40

Rána pro reprezentaci. Darida bude chybět proti Bulharsku i Černé Hoře

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Vladimír Darida přijde kvůli zranění o červnové zápasy kvalifikace mistrovství Evropy, ve kterých česká reprezentace nastoupí proti Bulharsku a Černé Hoře. Osmadvacetiletý fotbalista z Herty Berlín to řekl to v rozhovoru pro server Sport.cz.



"Na 99,9 procent se dvojzápasu nezúčastním. Sotva jsem doléčil svalové zranění, týden po březnovém reprezentačním srazu jsem si při tréninku natrhl postranní kolenní vaz, s čímž laboruji doteď a nemohu hrát naplno. Musím se doléčit, abych stihl začátek přípravy na novou sezonu," prohlásil Darida.

Bývalý záložník Plzně nebo Freiburgu má za sebou nepříliš povedenou sezonu, protože kvůli častým zdravotním problémům odehrál za Herthu jen deset ligových zápasů. V úvodu ročníku měl zraněné koleno a poté ho trápily svalové potíže. Naposledy se zranil v březnovém přípravném utkání národního týmu s Brazílií.

Reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý nemůže pro duely s Bulharskem v Praze a s Černou Horou v Olomouci počítat ani s kapitánem národního týmu záložníkem Bořkem Dočkalem ze Sparty, kterého po operaci achilovky čeká asi čtyřměsíční přestávka.

Pro národní tým půjde o důležitá utkání, protože podle papírových předpokladů by první místo v kvalifikační skupině měla obsadit favorizovaná Anglie a český tým by měl s Bulharskem, Černou Horou a Kosovem bojovat o druhou postupovou příčku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina A
Články odjinud


Články odjinud