Jan Malý
7. června 2019 • 04:40

Na Bulhary s Králem? Šilhavý může nahradit opory souhrou ze Slavie

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klasický špílmachr tu není, Češi budou nuceni proti Bulharům ve druhém pokračovaní kvalifikace o EURO vyrukovat s jinou taktikou. Trenér Jaroslav Šilhavý může využít souhru hráčů Slavie, právě i ve středu zálohy. Hrát by mohl Alex Král. Jak může vypadat sestava domácího týmu, který ke druhému kvaliikačnímu duelu vyběhne od 20.45 na Letné?



Góly

Domácí: 19. Schick, 50. Schick

Hosté: 3. Isa

Sestavy

Domácí: Vaclík – Kadeřábek, Čelůstka, Suchý (C), Novák – Pavelka, T. Souček – Masopust (66. J. Kopic), Král, Jankto (83. Krejčí) – Schick (77. Doležal).

Hosté: Mihajlov – S. Popov, K. Dimitrov, Božikov, Nedjalkov – Minčev (46. Despodov), Malinov (63. Karabeljov), Sarmov, Nedělev (82. Čunčukov) – Isa, I. Popov (C).

Náhradníci

Domácí: Koubek, Brabec, Coufal, Kalas, Krejčí, Kozák, Doležal, Sadílek, Kopic, Bořil, Vydra

Hosté: Ilijev, Ivanov, Genev, Stojanov, Ivanov, Despodov, Bandalovski, Karabeljov, Čunčukov, Ilijev, Goranov, Ivanov

Karty

Domácí: Kadeřábek, Pavelka

Hosté: Malinov, K. Dimitrov, Despodov

Rozhodčí

Bognar – Buzás, Kóbor (vš. Maď.)

Stadion

Generali Arena, Praha

Návštěva

13 482 diváků

Chybí Bořek Dočkal i Vladimír Darida. Oba šikovní hráči, kteří jsou schopní dirigovat hru českého týmu, jsou zranění a reprezentaci v důležité kvalifikační řeži o mistrovství Evropy proti Bulharsku žádnou myšlenkou nepomůžou. Kdo ve středu zálohy doplní Tomáše Součka a Davida Pavelku? Nabízejí se tři muži – Alex Král, Michal Sadílek, Matěj Vydra. Nejpravděpodobnější varianta? Kudrnatý mladík ze Slavie.

Trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý ví, že bez dvou lídrů mužstva bude muset šít jinou taktiku než s nimi. Hráči, kteří jsou při jejich absenci k dispozici, nedodají takovou kreativitu, nikdo není klasický špílmachr. „Samozřejmě ty ztráty jsou bolavé, Dočkal a Darida jsou výborní hráči, ofenzivně ladění, doma bychom je určitě potřebovali,“ vydechl Šilhavý.

„Taktika bude tudíž jiná než s nimi. Víte, jaké typologické hráče máme k dispozici, takže si možná dovedete představit, jakým směrem se naše taktika bude ubírat,“ dodal trochu tajemně šéf české lavičky.    

Co hovoří pro Krále? Jednadvacetiletý záložník sice v nejprestižnějším českém dresu odehrál zatím jen dvaadvacet minut v posledním přátelském zápase s Brazílií, ale Šilhavému může nabídnout několik dobrých důvodů, proč by ho měl do sestavy zařadit.

Po jarní části je dobře rozehraný, po přestupu z Teplic se talent s vizáží Davida Luize ve Slavii rychle adaptoval a vypracoval se mezi důležité členy týmu, který české pódium zcela ovládl. Vyniká svou pracovitostí, přehledem, nebojí se říct si o přihrávku, umí vybruslit z nelehkých situací. A velkého zápasu se nelekne, sebevědomě se prezentoval už při působivém slávistickém tažení Evropskou ligou.

Navíc je Král zvyklý hrát ve středu pole se Součkem, právě souhra dvou klubových parťáků může být při Šilhavého uvažování důležitým faktorem. Tohle všechno dělá z kudrnatého pracanta velkého adepta na základní sestavu.

Vydra by mohl nabídnout rychlost, je hodně útočně nastavený, uměl by kooperovat s Patrikem Schickem, předpokládaným kladivem na hrotu. Sám Vydra říká, že pozice na podhrotu mu sedí. Jenže ho limituje mizerné herní vytížení, to je vskutku titěrné, od posledního březnového srazu odehrál za Burnley šestatřicet minut.

Sadílek je pak úplným nováčkem, v týmu vše poznává, na druhou stranu se může ohánět cennou a ne úplně malou praxí z PSV Eindhoven. Bylo by však poměrně velkým překvapením, pokud by na něj Šilhavý ukázal.

Nad jakými dalšími posty může český kouč bádat? Jelikož byl na tiskové konferenci coby kapitán Marek Suchý, je nasnadě, že ve stoperské dvojici doplní Ondřeje Čelůstku. Jeden kraj zálohy zřejmě obsadí Lukáš Masopust, který na jaře vykazoval velmi slušnou formu. Na druhé straně připadají v úvahu Jakub Jankto, nebo Ladislav Krejčí.  

Pravděpodobná sestava českého týmu:

Vaclík
Kadeřábek, Suchý, Čelůstka, Novák
Souček
Masopust, Král, Pavelka, Jankto (Krejčí)
Schick

Jílek ve Spartě? Super trenér a přímý člověk, říká Schick. Sám chce dál zůstat v AS Řím
Video se připravuje ...

Varianty pro přestup? Nějaké jsou, ale jednáme se Slavií, řekl Souček
Video se připravuje ...

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Anglie 8 7 0 1 37:6 21
2. Česko 8 5 0 3 13:11 15
3. Kosovo 8 3 2 3 13:16 11
4. Bulharsko 8 1 3 4 6:17 6
5. Černá Hora 8 0 3 5 3:22 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina A
Články odjinud


Články odjinud