10. června 2019 • 22:35

Česko – Černá Hora 3:0. Další výhra v boji o EURO, opět se trefil i Schick

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plán splněn! Česká reprezentace porazila v dalším utkání kvalifikace na EURO 2020 Černou Horu 3:0 a navázala na páteční vítězství nad Bulharskem. Skóre otevřel povedeným volejem Jakub Jankto, po změně stran si hostující obránce Kopitovič dal vlastní gól a triumf národního týmu potvrdil proměněnou penaltou Patrik Schick. Češi jsou v tabulce skupiny A nadále druzí a bodově se dotáhli na vedoucí Anglii, která však odehrála o zápas méně.



Český celek zvítězil nad Černou Horou i ve třetím vzájemném duelu, v roce 2011 soupeře porazil v baráži o evropský šampionát 2:0 a 1:0. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého mají na druhém místě tabulky stejně bodů jako vedoucí Anglie a jednobodový náskok na třetí Kosovo, na jehož hřišti nastoupí v dalším duelu 7. září. Kvalifikace vyvrcholí na podzim, na šampionát postoupí první dva týmy ze skupiny.

Šilhavý vsadil na vítěznou sestavu z pátečního utkání a neudělal v zahajovací jedenáctce ani jednu změnu. Černohorce poprvé vedl dosavadní asistent Džudovič, který převzal tým po odvolání srbského hlavního kouče Tumbakoviče. Ten odmítl vést mužstvo v pátečním duelu s Kosovem, jehož samostatnost jeho země neuznává.

Džudovič poprvé v této kvalifikaci nasadil od začátku jabloneckého záložníka Jovoviče, který měl proti českému celku viditelně zvýšenou motivaci a od úvodu patřil k nejnebezpečnějším hráčům.

Národním tým během závěrečné děkovačky s fanoušky
Národním tým během závěrečné děkovačky s fanoušky

Hosté ale v první půli žádnou akci k ohrožení Vaclíkovy branky nedotáhli a naopak v 18. minutě inkasovali. Po nepovedeném přímém kopu vrátil balon do vápna Kadeřábek a Jankto z voleje z úhlu prostřelil Mijatoviče. Záložník Sampdorie Janov skóroval v soutěžním utkání poprvé od listopadu, kdy zajistil reprezentaci výhru 1:0 v přípravě v Polsku.

O tři minuty později po faulu Suchého zahrávali hosté přímý kop z hranice vápna, ale Mugoša pálil do zdi. Ve 32. minutě černohorský gólman vyrazil Schickovu hlavičku a před pauzou si poradil i s Královým pokusem.

Necelé čtyři minuty po pauze už domácí náskok pojistili. Schick, který dal oba góly při výhře nad Bulharskem, se protáhl obranou a stoper Kopitovič si skluzem nešťastně srazil míč do vlastní sítě.

Až v 71. minutě měli Černohorci první velkou šanci. Po nedorozumění českých stoperů se protáhl obranou Jovovič, ale Vaclíka neprostřelil. V 81. minutě po přistrčení Schicka ve vápně nařídil ruský rozhodčí penaltu a sám faulovaný nezaváhal. Český celek si připsal nejvyšší vítězství od výhry 4:1 vloni v březnu na přípravném turnaji nad domácí Čínou.

Schick: Klima v reprezentaci se pročistilo. Hrajeme koukatelný fotbal, je to správná cesta
Video se připravuje ...

Tahali jsme nohy, ale nás zase táhne charakter, vyzdvihl české vítěze Šilhavý
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 18. Jankto, 49. Kopitović (vl.), 82. Schick

Hosté:

Sestavy

Domácí: Vaclík – Kadeřábek, Čelůstka, Suchý (C), Novák – T. Souček, Pavelka – Masopust (39. J. Kopic), Král, Jankto (74. Krejčí) – Schick (88. Kozák).

Hosté: Mijatović – Marušić (60. M. Janković), Vujačić, Kopitović, R. Radunović – Kosović, N. Vukčević (C) (67. Savičevič) – Vešović, Bakić, Jovović – Mugoša (85. Bećiraj).

Náhradníci

Domácí: Koubek, Kolář, Brabec, Coufal, Kalas, Krejčí, Sadílek, Kozák, Doležal, Kopic, Bořil, Vydra

Hosté: Petković, Ljuljanović, Hočko, Boljević, Tomašević, Janković, Bećiraj, Savičevič, Lagator, Šćekić, Hakšabanović, Lončar

Karty

Domácí: Novák, Suchý, Schick

Hosté: Bakić, Vujačić, Vešović

Rozhodčí

Bezborodov – Dančenko, Gavrilin (vš. RUS)

Stadion

Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst)

Návštěva

11565 diváků

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Anglie 8 7 0 1 37:6 21
2. Česko 8 5 0 3 13:11 15
3. Kosovo 8 3 2 3 13:16 11
4. Bulharsko 8 1 3 4 6:17 6
5. Černá Hora 8 0 3 5 3:22 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina A
Články odjinud


Články odjinud