Jan Malý
12. června 2019 • 18:30

Česká kostra pro boje o EURO! Hurá, střelec Schick, Čelůstka se vyplácí

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
  • Čeští fotbalisté děkují fanouškům po vítězství nad Černou HorouČeští fotbalisté děkují fanouškům po vítězství nad Černou HorouFOTO: Martin Sekanina (Blesk)

    Reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý po výbuchu v Anglii nevzal granát a nehodil ho do sestavy. V důležitém balkánském dvojboji na domácí půdě se opřel o prověřený základ týmu, což byl logický a správný tah. Při výhrách nad Bulharskem (2:1) a Černou Horou (3:0), které představují dobrý krok směrem k mistrovství Evropy, zase zesílila pozice hráčů, jež patří do osy mužstva. Výrazní byli hlavně legionáři z Itálie Patrik Schick a Jakub Jankto. 

  • Ondřej Čelůstka (Antalyaspor)

    Dosud v národním týmu jenom paběrkoval, čuchnout dostával pouze v přátelácích. Až Jaroslav Šilhavý, který musel stejně jako předchůdci řešit nekomfortní stav střední obrany, ukázal na Ondřeje Čelůstku. Tah se zatím vyplácí, stoper Antalyasporu působí velmi spolehlivě.

    Bilance v reprezentaci 12 zápasů, 1 gól
    Pod Jaroslavem Šilhavým 688 minut (8 zápasů/0 gólů)

    Reprezentační zadák Ondřej ČelůstkaFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • Filip Novák (Trabzonspor)

    Od loňského října nechyběl ani v jednom utkání, ale výkonnost občas Filipu Novákovi z Trabzonsporru kolísá, naposledy mu nevyšel první poločas proti Bulharsku. Na postu levého beka ale schází větší konkurence, před utkáním s Černou Horou realizační tým řešil, jestli neupřednostnit Jana Bořila.

    Bilance v reprezentaci: 23 zápasů, 1 gól
    Pod Jaroslavem Šilhavým 613 minut (8 zápasů/0 gólů)

    Levý bek české reprezentace Filip NovákFoto Martin Sekanina (Blesk)

  • David Pavelka (Kasimpasa)

    Necelé dva roky chyběl v sestavě národního týmu, až ho do ní vrátil Jaroslav Šilhavý. A napevno. David Pavelka je nejvytíženějším hráčem národního týmu, střídal pouze v přáteláku proti Brazílii. S Tomášem Součkem jsou stálicemi reprezentačního středu zálohy.

    Bilance v reprezentaci: 19 zápasů, 1 gól
    Pod Jaroslavem Šilhavým: 698 minut (8 zápasů/ 1 gól)

    David Pavelka se raduje z gólu, který vstřelil v přípravném utkání s BrazíliíFoto Sport

  • Tomáš Souček (Slavia Praha)

    Nová slibná tvář českého fotbalu, takže i reprezentace. Tomáš Souček vyletěl především v minulé sezoně a v základu národního týmu se usadil už za kouče Karla Jarolíma. I Jaroslav Šilhavý na něj spoléhá, střed zálohy staví kolem něj a Davida Pavelky.

    Bilance v reprezentaci: 18 zápasů, 2 góly
    Pod Jaroslavem Šilhavým: 585 minut (7 zápasů/ 0 gólů)

    Tomáš Souček v souboji s Markem Bakičem z Černé HoryFoto ČTK

  • Patrik Schick (AS Řím)

    Hurá, střelec! Patrik Schick se v nároďáku mihnul už před EURO 2016, tehdy v přípravě na velký turnaj proti Maltě dal při svém debutu i svůj první gól, do Francie ho ale nakonec Pavel Vrba nevzal. Pořádně se vytáhl během posledního srazu, ve dvou důležitých zápasech dal tři góly.

    Bilance v reprezentaci: 17 zápasů, 7 gólů
    Pod Jaroslavem Šilhavým: 542 minut (8 zápasů/ 5 gólů)

    Patrik Schick během utkání s Černou HorouFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Jakub Jankto (Sampdoria Janov)

    I křídelník Jakub Jankto nyní prožil nejvydařenější reprezentační sraz. Byl aktivní i produktivní. „Jeho kvality moc dobře známe, i proto si ho vybrali v Itálii. Dokáže do mužstva přinést kvalitu stejně jako Patrik Schick. Atmosféra v mužstvu i charakter mu sedí. Proto podává takové výkony,“ konstatoval Šilhavý.

    Bilance v reprezentaci: 22 zápasů, 3 góly
    Pod Jaroslavem Šilhavým: 427 minut (8 zápasů/ 2 góly)

    Patrik Schick (vpravo) a Jakub Jankto (uprostřed) se radují z druhého gólu národního týmu v zápase s BulharskemFoto Pavel Mazac / Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud