17. července 2019 • 11:50

Reprezentace vyzve Anglii v Edenu, lístky půjdou do prodeje v září

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká fotbalová reprezentace odehraje 11. října kvalifikační zápas o postup na mistrovství Evropy 2020 proti Anglii v pražském Edenu. O tři dny později se v přípravném duelu proti Severnímu Irsku představí na Letné. Informovala o tom Fotbalová asociace ČR, která zveřejnila ceny vstupenek na oba duely. Do volného prodeje půjdou lístky v září.



Vstupenky budou k dispozici na internetové stránce www.vstupenkyfotbal.cz. Od 26. srpna si je budou moci na obě utkání pořídit členové Fanklubu české reprezentace. Volný prodej na Severní Irsko začne 2. září, o týden později budou k dispozici balíčky na oba duely. Volný prodej na Anglii začne 13. září. Na obě utkání budou k dispozici také VIP lístky.

Vstupenky na oba zápasy jsou rozdělené do tří cenových kategorií. Zatímco na souboj se Severním Irskem vyjdou nejlevnější místa na 200 korun a další na 400 korun a 600 korun, proti Anglii si fanoušci budou muset připlatit. Nejlevnější lístky na kvalifikační duel vyjdou na 900 korun, druhá kategorie na 1900 korun a nejlepší sedačky na 2900 korun.

"Věřím, že jsme se trefili do takové cenové hladiny, která odpovídá výjimečnosti zápasu. Vždyť Anglie je čtvrtý tým posledního mistrovství světa a na soupisce má spoustu opravdu hvězdných jmen. Průměrná cena vstupenek je navíc nižší, než byla v březnu na přípravný duel proti Brazílii. Proto věřím, že jsme našli rozumný kompromis mezi hodnotou exkluzivity utkání a snahou učinit ho dostupným co největšímu počtu našich fanoušků," prohlásil v tiskové zprávě předseda FAČR Martin Malík. Na "Kanárky" se ceny lístků pohybovaly mezi 990 až 2490 korunami.

Reprezentace už na obou pražských stadionech letos hrála. V Edenu podlehla Brazílii 1:3, na Letné porazila v kvalifikaci Bulharsko 2:1.

"Zápas proti Anglii bude dalším vrcholem tohoto roku, a tak byl Sinobo Stadium jako největší stadion v Česku v tomto směru jasnou volbou. Co se týká přípravného utkání proti Severnímu Irsku na Letné, zde jsme museli vzít v potaz jasný požadavek soupeře, který si přál hrát v Praze. Navíc se i národní tým cítí na tomto stadionu vždy dobře, což potvrdil například červnovým vítězstvím proti Bulharsku,“ uvedl Malík.

Na Anglii se těší také trenér Jaroslav Šilhavý . "Domácí zápas proti Anglii samozřejmě bude velkou událostí pro celý český fotbal. Už se na to utkání všichni těšíme, i když opravdu vážně na něj začneme myslet až po zářijovém srazu. Proti Severnímu Irsku to pro nás zase bude velmi cenná příprava, která nám může pomoct před listopadovým závěrem kvalifikace,“ uvedl reprezentační kouč.

Národní tým podlehl v úvodu kvalifikace Anglii 0:5. V červnu porazil Bulhary a v Olomouci zdolal Černou Horu 3:0. V pětičlenné skupině patří Čechům druhá pozici za vedoucím Albionem.

Před říjnovým dvojzápasem čekají reprezentaci v září ještě dva kvalifikační duely: 7. září v Kosovu a o tři dny později v Černé Hoře. Kvalifikační skupinu pak Češi zakončí v listopadu doma s Kosovem a následně v Bulharsku.

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Anglie 8 7 0 1 37:6 21
2. Česko 8 5 0 3 13:11 15
3. Kosovo 8 3 2 3 13:16 11
4. Bulharsko 8 1 3 4 6:17 6
5. Černá Hora 8 0 3 5 3:22 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud