11. září 2019 • 12:18

Ronaldo lámal rekordy! Nic nekončí, je divné, když gól nedá, řekl kouč

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdný portugalský útočník Cristiano Ronaldo se díky čtyřem gólům proti Litvě stal nejlepším střelcem v historii kvalifikací mistrovství Evropy. V bojích o účast na evropských šampionátech dal už 25 branek, čímž o dva góly překonal dosavadní rekord Ira Robbieho Keanea.



„Prožívám skvělé období, ale to samé platí o celém týmu. Jsem spokojený a užívám si to, ne kvůli gólům, ale spíš kvůli tomu, na jaké úrovni poslední roky hrajeme,“ uvedl po úterní výhře 5:1 ve Vilniusu Ronaldo, který v roce 2016 ovládl s národním týmem evropský šampionát ve Francii.

Ve čtvrtém utkání současné kvalifikace vybojovali Portugalci teprve druhou výhru a ve skupině B jsou druzí o pět bodů za Ukrajinou, která má o zápas více.

Hodně důležité podle Ronalda bylo předchozí vítězství 4:2 v sobotním duelu v Srbsku, kde skóroval jednou. „Ten nejtěžší zápas jsme zvládli, Srbsko jsme porazili. Dneska bylo důležité se na vítězné vlně udržet. Teď je všechno otevřené. Brzy nás čekají další dva zápasy, jeden doma, druhý venku. A když ještě jednou vyhrajeme, mohlo by to stačit,“ prohlásil útočník Juventusu. Nejbližší zápas sehrají Portugalci 11. října doma proti Lucembursku, které začalo kvalifikaci překvapivou výhrou nad Litvou.

Podle kouče Fernanda Santose předložil Ronaldo v úterý nezpochybnitelný důkaz, že je nejlepším fotbalistou světa, a ocenil jeho střeleckou formu. „Lidé říkají, že už se to chýlí ke konci, ale nic nekončí. Opatrně s tím, protože tohle nikdy neskončí. Spíše je divné, když gól nedá,“ uvedl trenér Portugalska.

Čtyřiatřicetiletý Ronaldo má na kontě v národním týmu 93 gólů ze 160 zápasů a 16 branek mu chybí k absolutnímu rekordu Íránce Aliho Daeího, který dal 109 gólů ve 149 duelech. Ve Vilniusu pětinásobný nejlepší fotbalista světa zaznamenal osmý hattrick v reprezentaci, za kterou se trefil proti čtyřiceti různým soupeřům.

Jeho bilanci umocňuje, že pouze devětkrát skóroval z pokutového kopu a jen 17 jeho gólů připadá na přípravná utkání. Navíc v posledních letech se bývalé hvězdě Realu Madrid a Manchesteru United v portugalském dresu daří střelecky čím dál víc. Po 31. narozeninách nasázel v 37 reprezentačních duelech 38 gólů. „Jako dobré víno z Madeiry,“ komentovala stanice ESPN Ronaldovo „zrání“ s odkazem na jeho rodiště.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud