8. října 2019 • 10:10

Vyprodáno na Anglii? Zbývá tři tisíce lístků, pro hosty už nebudou

Autor: šp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyprodáno na jeden z nejslavnějších týmů světa? V Edenu se tak může samozřejmě pořád stát, nicméně v pondělí pozdě odpoledne bylo na zápas Česko - Anglie ještě k dispozici k prodeji více než tři tisíce vstupenek v cenové hladině 1 900 - 2 900 korun.



„Věříme, že zájem o lístky se bude v následujících dnech zvyšovat. Přijede jeden z nejlepších týmů světa s hvězdnými jmény. Co víc si fanoušek může přát? Naším zájmem je, aby české fotbalisty hnal v pátečním zápase zaplněný stadion,“ prohlásil tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Nevyprodané jsou především sektory na dlouhých stranách Sinobo Areny, kde v každém z nich zbývají řádově stovky vstupenek.

Celkem 3 731 míst obsadí fanoušci Anglie. V březnu do Wembley dostala česká strana na úvodní zápas celé kvalifikace 5 500 vstupenek. Na těchto počtech se předem domluvily obě asociace, obvyklé kvóty byly navýšeny.

Do Edenu dorazili i fanoušci Brazílie, tahle fanynka vydala za dva...
Do Edenu dorazili i fanoušci Brazílie, tahle fanynka vydala za dva...

Vzhledem ke stále volným vstupenkám se ale už neuvažuje o dalším navýšení pro anglické fanoušky, kterých bude v Praze údajně minimálně dvojnásobný počet. I proto britská policie kvůli obavám z násilností usilovala o přeložení pátečního zápasu. UEFA ale utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy odložit odmítla.

O přeložení zápasu požádal zástupce policejního náčelníka Mark Roberts, který má na starosti bezpečnost na fotbale, kvůli obavám, aby se neopakovaly scény z loňské přípravy v Amsterodamu s Nizozemskem. Tehdy bylo kvůli řádění v ulicích zadrženo přes sto anglických fanoušků.

„Co se týče otázky přeložení termínu, tak ten je od losu kvalifi kační skupiny daný a je plně v kompetenci UEFA,“ uvedl v prohlášení Petr Šedivý s tím, že přípravám na zápas je věnována maximální pozornost a byly konzultovány s britskou policií.

Čeští hráči z anglických příznivců nemají vůbec žádnou obavu. „Já mám anglické fanoušky rád, oni ten fotbal žerou. Moc se na to těším,“ řekl záložník Tomáš Souček.

Vstupenky na Česko - Anglie a Česko - Severní Irsko kupujte zde »

Nový Sport Góóól objednávejte na iKiosek.cz ZDE>>>

Sport Góóól Sport GóóólFoto iSport.cz

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Anglie 8 7 0 1 37:6 21
2. Česko 8 5 0 3 13:11 15
3. Kosovo 8 3 2 3 13:16 11
4. Bulharsko 8 1 3 4 6:17 6
5. Černá Hora 8 0 3 5 3:22 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud