16. listopadu 2019 • 09:56

Rumunský krach v boji o EURO. Ve Slavii hraju jinak, přiznal Stanciu

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Své spoluhráče ze Slavie nenapodobil, Nicolae Stanciu s rumunskou reprezentací na mistrovství Evropy 2020 nepostoupil. Definitivně o tom rozhodla domácí porážka 0:2 se Švédskem. „Cítili jsme se bezmocní,“ přiznal zklamaný záložník. Rumunsko si nicméně stále ještě může zajistit účast na EURO z Ligy národů.



Rumuni potřebovali v Bukurešti Švédy nutně porazit, ale na těžkém terénu byli od začátku krok za soupeřem. V pohodě hrající hosté si už v prvním poločase vypracovali dvougólový náskok, který si až do závěrečného hvizdu bez problémů pohlídali.

„Jsme smutní a zklamaní, že jsme nemohli fanoušky rozveselit. Nevím, co říct, po zápase jsme si spolu povídali na hřišti a připustili jsme, že jsme se cítili bezmocní! Na hřišti byl jediný tým – Švédové. Postrádali jsme agresivitu, nevyvíjeli jsme potřebný tlak,“ přemítal Stanciu v rozhovoru pro televizní stanici DigiSport.

Slávistický záložník patřil určitě k lepším fotbalistům ve žlutých dresech. Snažil se zrychlovat a přenášet hru svými pověstnými dlouhými pasy, dostal se i ke dvěma střelám. Připsal si však taky žlutou kartu za faul na Robina Quaisona a v 72. minutě přepustil své místo útočníkovi Denisovi Alibekovi.

„V klubu hraju něco jiného a zcela jinak,“ uvedl Stanciu, který v rozestavení 4-4-2 nastoupil ve středu zálohy vedle Tudora Baluty z Brightonu. Tento systém rumunské reprezentaci ani subtilnímu technikovi očividně neseděl, i proto se předpokládá, že trenér Cosmin Contra skončí.

„Nemám tušení, jestli trenér zůstane, na mně to nezáleží. Nemohu mluvit jménem šatny, ale bych byl rád, kdyby pokračoval,“ řekl Stanciu. „Je dobré, že stále ještě máme šanci postoupit z Ligy národů.“

Góly

Domácí:

Hosté: 18. Berg, 34. Quaison

Sestavy

Domácí: Tătăruşanu – Rus, Nedelcearu, Bancu, Mogoş – Deac (46. Hagi), T. Baluța, Stanciu (73. Alibec), Mitrita – Puşcaş, Keșerü (57. Coman).

Hosté: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Bengtsson – Seb. Larsson (69. Svensson), Ekdal, Forsberg, K. Olsson – Quaison, Berg (78. Isak).

Náhradníci

Domácí: Nita, Radu, Benzar, Cicaldau, Marin, Coman, Nistor, Tosca, Cristea, Budescu, Alibec, Hagi

Hosté: Johnsson, Nordfeldt, Jansson, Helander, Svensson, Sema, Andersson, Isak, Tanković, Kulusevski, Svanberg, Gagliolo

Karty

Domácí: Stanciu, Bancu

Hosté: Lindelöf

Rozhodčí

Stadion

Nicolae Stanciu s rumunskou reprezentací na mistrovství Evropy 2020 nepostoupil. Definitivně o tom rozhodla domácí porážka 0:2 se Švédskem.
Nicolae Stanciu s rumunskou reprezentací na mistrovství Evropy 2020 nepostoupil. Definitivně o tom rozhodla domácí porážka 0:2 se Švédskem.

Na tohle jsme dřeli celou kvalifikaci, rozplýval se hrdina Alex Král
Video se připravuje ...

Šťastný kouč Šilhavý: Na Euru budeme konkurenceschopní. A ještě silnější
Video se připravuje ...

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud