Radek Špryňar
17. listopadu 2019 • 13:30

V Bulharsku se chystá premiéra pro Koláře! Dresy už pomohly, řekl Darida

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE SOFIE | Když dostal Jaroslav Šilhavý na včerejší předzápasové tiskové konferenci dotaz, zda se poučil z přípravného zápasu proti Severnímu Irsku (2:3), kdy základní sestavu oproti předchozímu parádnímu duelu s Anglií (2:1) obměnil na deseti (!) místech, trochu se na novináře zlobil. „Nedá se říct, že bych se poučil. Chtěl jsem to tak udělat, výsledek jsme viděli a zprávy, které jsme chtěli dostat, jsme chtěli,“ pravil.



Góly

Domácí: 56. Božikov

Hosté:

Sestavy

Domácí: G. Georgiev – S. Popov, Božikov, Terziev, Zanev – Malinov (89. Cvetkov), Kostadinov – I. Popov (C) – Despodov (69. Krajev), Marcelinho, Wanderson (72. Nedělev).

Hosté: O. Kolář – Kadeřábek, Čelůstka, Kúdela, Bořil – T. Souček, Král (71. Hušbauer) – Ševčík (66. Masopust), Darida (C), Jankto – Ondrášek (80. Doležal).

Náhradníci

Domácí: Dimitrov, Iliev, Isa, Ivanov, Krajev, Mihajlov, Nedělev, Slavčev, Popov, Čorbadžijski, Cvetkov, Iliev

Hosté: Pavlenka, Vaclík, Brabec, Coufal, Doležal, Hušbauer, Kalas, Kalvach, Krejčí, Krmenčík, Masopust

Karty

Domácí: Kostadinov, G. Georgiev

Hosté: Kúdela, Jankto

Rozhodčí

Karasev – Demeško, Gavrilin (všichni RUS)

Stadion

Natsionalen Stadion Vasil Levski, Sofia

Na doplňující dotaz, zda rekonstrukce sestavy v dnešním závěrečném kvalifikačním utkání v Bulharsku (18.00) bude stejně masivní, nejprve zavrtěl hlavou, aby následně pronesl: „Složení nebude stejné jako v Plzni proti Kosovu. Změny nastanou. Nicméně nechci odhalovat, zda bude hrát ten nebo ten, v tuhle chvíli sami hráči sestavu neznají.“

Podle zdrojů iSport.cz Šilhavý neudělá deset změn, ale maximálně polovinu. Velká reprezentační premiéra by se měla týkat Ondřeje Koláře. Slávistický gólman chytá v životní formě, v domácí FORTUNA:LIZE v šestnácti duelech inkasoval pouze třikrát. Úchvatné výkony předvádí v Lize mistrů, proti Barceloně po hromadě znamenitých zákroků vychytal nulu.

Radost českých fotbalistů po výhře nad Kosovem 2:1, která národní tým posunula na EURO 2020
Radost českých fotbalistů po výhře nad Kosovem 2:1, která národní tým posunula na EURO 2020

Reprezentační kouč tak neodolal svodům vyzkoušet pětadvacetiletého gólmana v kvalifikaci. Nutně to neznamená, že se mění dlouhé měsíce zavedená hierarchie na brankářském postu, kdy je Tomáš Vaclík (FC Sevilla) jedničkou a Jiří Pavlenka z Brém gólmanem číslo dva. Pokud ale Kolář dnes podá další skvělý výkon, může se hodně přiblížit účasti na Euro. A třeba i zatřást neotřesitelností Pavlenkovy pozice.

Kolář je na svém druhém reprezentačním srazu. Poprvé byl do národního týmu povolán před minulým dvojzápasem s Anglií a Severním Irskem. Z obvyklé brankářské sestavy, která objížděla všechny akce, vyšoupl Tomáše Koubka chytajícího v německém Augsburgu.

Šilhavý by měl dnes v Sofii poslat na hrot Zdeňka Ondráška, jenž po skvělém představení s Anglií přidal další výtečný zápas proti Kosovu, kdy týmu nesmírně pomohl v závěrečném náporu.

„Příchod Zdeňka nám velmi prospěl, dodal mužstvu živelnost, svůj typický naturel,“ usmíval se Šilhavý. Zároveň se do hry dostane Pavel Kadeřábek místo Vladimíra Coufala. Dojít by na pravé straně záložní řady měla i slávistického blondýna Petra Ševčíka.

Sedm postupů na EURO! Připomeňte si klíčové duely, které přinesly slávu
Video se připravuje ...

Darida: Dresy už nám možná pomohly

Hráči vyběhnou na trávník Národního stadionu Vasila Levského ve zbrusu nových venkovních dresech. ZELENÝCH! S odkazem na jeden z národních symbolů – lipový list. Nová kolekce firmy Puma vyvolala mezi fanoušky veliké vášně. Většinou negativní.

„Dresy jsou velmi zajímavé, kontroverzní. Autor tohle asi zamýšlel, mezi lidmi budily hodně emocí a vášní. Možná nám to ale před zápasem s Kosovem pomohlo – víc se řešily dresy, než samotné utkání, které pro nás mělo velkou důležitost. Nebyl na nás takový tlak,“ usmál se kapitán Vladimír Darida.

V Česku se dnes slaví třicet let od sametové revoluce. Bylo by stylové, kdyby důležitý milník v historii země podpořil národní tým výhrou nad Bulharskem.   

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud