20. listopadu 2019 • 20:41

Belgičané tvrdě doplatí na systém EURO. Ostuda, stěžuje si De Bruyne

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

S naprostým přehledem vyhráli kvalifikační skupinu a těšili se na los mistrovství Evropy. Jenže pro Belgičany ceremoniál příliš napínavý nebude. Už dopředu vědí, že budou pendlovat po severu kontinentu v roli hostujícího mužstva – budou hrát v Kodani s Dánskem a v Petrohradu s Ruskem. „Fotbal je čím dál větší byznys,“ naštval se záložník Kevin De Bruyne.



Proč musela Belgie do skupiny B? Protože čtyři ze šesti týmů v prvním koši, v němž je i parta kolem Kevina de Bruyneho, zároveň spolupořádá finálový turnaj, takže tyto čtyři země (Itálie, Anglie, Španělsko a Německo) byly automaticky zařazeny do skupiny se svým hostitelským městem.

Zbyly Belgie a Ukrajina. A jelikož Ukrajina nesmí být z politických důvodů ve skupině s Ruskem, které je ve druhém koši a bude se hrát i v Petrohradu, musela jít do „béčka“ Belgie.

Belgičané tak má ještě před losovacím ceremoniálem nepříjemnou jistotu. Bez ohledu na to, že skupinu vyhráli bez ztráty bodu a s čtyřiceti nastřílenými góly, budou hrát dvakrát proti domácímu týmu, v Kodani a v Petrohradě. (Vše o losu EURA 2020 čtěte ZDE>>>)

„Je to ostuda. Podle mě jde o jasné ovlivnění turnaje!“ rozčílil se Kevin De Bruyne po posledním zápase kvalifikace, ve kterém dvěma góly přispěl ke zničení Kypru 6:1. „Z fotbalu se stává čím dál větší byznys,“ dodal pro belgický server HLN sport.

Shodou okolností s Ruskem hráli Belgičané už v kvalifikační skupině a dvakrát si s nimi hladce poradili. Doma 3:1 a venku minulý víkend v Petrohradě 4:1. V obou utkáních řádil Eden Hazard, který sborné nasázel celkem pět gólů.

Na předchozím mistrovství Evropy ve Francii skončila Belgie po porážce 1:3 s Walesem ve čtvrtfinále. A i tým okolo Garetha Balea může v „béčku“ skončit. Los ME ve fotbale proběhne 30. listopadu od 18 hodin v Bukurešti na výstavišti Romexpo.

Detaily losu

Losování základních skupin EURO 2020 bude mít hned několik specifik. Vzhledem k tomu, že se fotbalové mistrovství Evropy koná ve dvanácti zemích, tak se los přizpůsobuje účasti pořadatelských států.

Už nyní je tedy jasné, v jaké skupině budou hrát některé týmy z 1. koše jako např. Itálie (skupina A), Anglie (skupina D) nebo Španělsko (skupina E).

Pokud by na EURO postoupily oba pořadatelské týmy z jedné skupiny, tak dodatečný los rozhodne o tom, který z týmů bude hrát vzájemné střetnutí v domácím prostředí.

Základní skupiny EURO 2020:

Skupina A (Řím, Baku): Itálie,
Skupina B (Petrohrad, Kodaň): Belgie, Rusko, Dánsko
Skupina C (Amsterdam, Bukurešť): Ukrajina, Nizozemsko
Skupina D (Londýn, Glasgow): Anglie,
Skupina E (Bilbao, Dublin): Španělsko, 
Skupina F (Mnichov, Budapešť): Německo,

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud