23. dubna 2021 • 12:50

Bez diváků ne! Dvě města přišla o EURO, nahradí je Sevilla či Petrohrad

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bilbao a Dublin přišly o pořádání zápasů letního fotbalového mistrovství Evropy, protože nemohly vzhledem ke koronavirové situaci garantovat přítomnost diváků na tribunách. Evropská fotbalová unie UEFA po dnešním zasedání výkonného výboru oznámila, že Bilbao nahradí Sevilla a dublinské duely převezmou Petrohrad a Londýn.



Bilbao a Dublin měly hostit po třech zápasech základní skupiny E, v níž hrají Španělsko, Švédsko, Polsko a Slovensko, a každé také jedno z osmifinálových utkání. Sevilla je mezi pořadatelskými městy odloženého Eura nováčkem a bude hostit všechny čtyři duely původně plánované do Bilbaa.

Petrohrad, který už měl schválenou organizaci tří duelů skupiny B a jednoho čtvrtfinále, převezme tři dublinské zápasy ze základní skupiny. Londýn byl už před změnami nejvytíženějším městem ME a ke třem duelům „české“ skupiny D, plánovanému osmifinále, oběma semifinále a finále si přibere i osmifinále z Dublinu.

Výkonný výbor UEFA dnes také jednal o Mnichovu, třetím z původních 12 měst, které nemohlo unii do stanoveného termínu zaručit fanoušky v hledišti. Bavorská metropole nicméně o celkem čtyři zápasy nepřišla, neboť na červen počítají tamní úřady se zlepšením koronavirové situace a minimálně 14.500 diváky v Allianz Areně.

Dalšími pořadateli turnaje, který se loni nekonal kvůli pandemii koronaviru, jsou Glasgow, Řím, Baku, Budapešť, Bukurešť, Kodaň a Amsterodam. Všechna tato města už dříve přislíbila, že během turnaje alespoň zčásti stadiony zaplní.

Prezident UEFA Aleksander Čeferin je nadšený, že navzdory pokračující koronavirové pandemii se ve všech 11 pořadatelských městech dostanou v omezené míře do hledišť fanoušci. „S hostitelskými asociacemi a místními úřady jsme usilovně pracovali na zajištění bezpečného a slavnostního prostředí zápasů. Jsem potěšený, že budeme schopni přivítat diváky na všech stadionech po celém kontinentu,“ uvedl Čeferin v prohlášení.

Českého týmu se v základní skupině dnešní změny nijak nedotknou. Reprezentace odehraje první dva zápasy ve skupině D proti Skotsku a Chorvatsku 14. a 18. června v glasgowském Hampden Parku a 22. června se střetne s Anglií v londýnském Wembley.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud