Jonáš Bartoš
1. června 2021 • 12:37

Čechům chyběl na tréninku zraněný Hložek. Na EURO má být v pořádku

Vstoupit do diskuse
13
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pořadí druhý trénink české reprezentace v Jižním Tyrolsku vynechal Adam Hložek. Start osmnáctiletého talentu ze Sparty na mistrovství Evropy ale podle všeho naštěstí ohrožený není. Chyběl kvůli lehčímu zranění kyčle, které si přivezl ze závěru ligového ročníku.



Teprve osmnáctiletý Hložek se po famózních výkonech dostal do 26členné nominace Česka na mistrovství Evropy a s týmem se od neděle připravuje v Itálii na kempu v Jižním Tyrolsku. Na pondělním úvodním tréninku, podobně jako fotbalisté ze Slavie, jen vyklusával v teniskách. Úterní dopolední přípravu ale vynechal úplně.

„Chyběl na tréninku z důvodu lehčího zranění kyčle, které ho trápilo už v závěru ligové sezony. Proto zůstal v péči lékařů a fyzioterapeutů. Každopádně nejde o vážné zranění, v nejbližší době se připojí do plného tréninku a bude připravený na zápasy na EURO,“ vysvětlil tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

ČESKÝ PROGRAM

30. května sraz v Praze
31. května odlet na soustředění v Itálii
4. června Itálie – Česko (Boloňa)
6. června návrat do Prahy
8. června Česko – Albánie (Praha)
14. června Skotsko – Česko (Glasgow?)
18. června Chorvatsko – Česko (Glasgow?)
22. června Česko – Anglie (Londýn)

Hložek vynechal zápasy na podzim kvůli únavové zlomenině zánártní kůstky. Na jaře se ale vrátil a postupně se dostal do skvělé formy. V posledním kole proti Brnu (6:1) nastřílel čtyři branky a spolu s Janem Kuchtou vyhrál tabulku střelců FORTUNA:LIGY (v devatenácti zápasech dal 15 branek).

Trenér Vrba jej v poločase souboje se Zbrojovkou stáhl ze hřiště. „V prvním poločase nám mimořádně pomohl. Je vidět, že to je hráč, který roste ve výjimečného fotbalistu. Snad v tom bude pokračovat. Adam se po prvním poločase necítil úplně fit, nebyl důvod něco riskovat. Čeká ho teď náročný program s reprezentací. Trochu jsme ho šetřili i z tohoto důvodu,“ vysvětlil letenský kouč.

Hložek už před posledním ligovým kolem pořádně netrénoval, teď má prostor na to, aby se ideálně nachystal na reprezentační vrchol sezony. Česko hraje v pátek proti Itálii, v úterý pak v Praze generálku na EURO proti Albánii. Do mistrovství Evropy vstupuje 14. června utkáním se Skotskem.

Vrba o stažení Hložka: Ani jsme nevěděli, jestli nastoupí. Udrží ho Sparta?
Video se připravuje ...

MOMENTY 34. kola: Hložek s Kuchtou králi střelců, Ljevakovič a Rezek se loučili
Video se připravuje ...

Kuchta: Ukázal jsem, že na to mám. Hložek? V poločas šok, velká gratulace
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Sparta - Brno 6:1. Demolici korunoval čtyřmi góly Hložek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
13

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud