Jakub Konečný
12. června 2021 • 16:55

Wales - Švýcarsko 1:1. Na gól Embola odpověděl Moore, oba skórovali hlavou

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl sotva minutu na hřišti a hned prvním dotekem s míčem vstřelil Mario Gavranovic vítězný gól. Jenže švýcarský náhradník slavil pohotový volej zbytečně, VAR odhalil jeho těsný ofsajd a branku anuloval. Favorit tak s Walesem uhrál za remízu 1:1 pouze bod, což nejvíc svědčí Italům, kteří v prvním zápase skupiny A smetli Turecko 3:0.



Teplota 29 stupňů ve stínu, vlhkost 45 procent. Olympijský stadion v ázerbájdžánském Baku připomínal saunu, která stála oba týmy spoustu sil. Wales si přitom náročné klimatické podmínky zopakuje hned ve středu proti Turecku, zatímco Švýcarsko čeká 3140 kilometrů dlouhý letecký přesun do Říma na zápas s rozjetou Itálií.

Způsob, jakým reprezentanti Helvétského kříže ztratili dva body, je může proto hodně mrzet.

Na rozlehlém stadionu, v němž se ztrácelo necelých devět tisícovek fanoušků, byli určitě lepší, a když je Breel Embolo po rohovém kopu Xherdana Shaqiriho poslal do vedení, zdálo se, že vše dovedou do zdárného konce.

Jenže Velšané mají také výjimečného hlavičkáře, Kieffera Moorea, který po hezky sehrané standardní situaci vyrovnal.

A jelikož Gavranovicova trefa na základě rozhodnutí VAR neplatila, body se za remízu 1:1 dělily.

 „Cítím se výsledkem trochu frustrován, protože jsme měli dost šancí na druhý gól, ale nevyužili jsme je. Možná jsme byli při svém vedení moc pasivní. Zasloužili jsme si vyhrát, remíza je pro nás škoda,“ litoval švýcarský tank Embolo, který ostrovní obranu hodně trápil.

Moore měl samozřejmě úplně opačné pocity.

„Osobně se cítím skvěle. Chtěli jsme vyhrát, ale i remíza nás staví do dobré pozice. Prohrávat je vždycky těžké, ale podařilo se nám zápas zachránit, což je skvělé. Podmínky zde v Baku byly těžké, ale to jsme očekávali. Je to báječná událost a já si užívám každou sekundu,“ culil se vysoký útočník druholigového Cardiffu, který dohrával zápas kvůli tržné ráně s červeným obvazem na hlavě.

Přesto vstřelil gól, který drží Wales ve hře a skupinu A pomalu zamotává. Roli jasného favorita sice potvrdili Italové, nicméně šance zbylých tří týmů se jeví jako značně vyrovnané.

Góly

Domácí: 74. Moore

Hosté: 49. Embolo

Sestavy

Domácí: D. Ward – C. Roberts, Rodon, B. Davies, Mepham – Morrell, Allen, Ramsey (90+3. Ampadu) – D. James (75. Brooks), Moore, Bale (C).

Hosté: Sommer – Elvedi, Schär, Akanji – Mbabu, Xhaka (C), Freuler, Ricardo Rodríguez – Shaqiri (66. Zakaria) – Embolo, Seferović (84. Gavranović).

Náhradníci

Domácí: Brooks, Roberts, Lockyer, Norrington-Davies, Wilson, Williams, Hennessey, Ampadu, Williams, Levitt, Gunter, Davies

Hosté: Zuber, Benito, Zakaria, Sow, Vargas, Gavranović, Fassnacht, Mehmedi, Mvogo, Omlin, Widmer, Cömert

Karty

Domácí: Moore

Hosté: Schär, Mbabu

Rozhodčí

Turpin – Danos, Gringore (FRA)

Stadion

Olympijský stadion, Baku

Návštěva

8 782 diváků

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Itálie 4 3 0 0 9:1 9
2. Švýcarsko 3 1 1 1 4:5 4
3. Wales 4 1 1 2 3:6 4
4. Turecko 3 0 0 3 1:8 0

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud