12. června 2021 • 18:49

Strach na EURO! Eriksen zkolaboval, pak Dánům vzkázal: Hrajte!

Autor: iSport.cz, apr
Vstoupit do diskuse
27
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový začátek mistrovství Evropy si nikdo nepředstavoval ani v těch nejhorších snech. V závěru prvního poločasu utkání mezi Dánskem a Finskem hraného v Kodani zkolaboval domácí lídr a největší hvězda týmu Christian Eriksen. Podle posledních informací by měl být ve stabilizovaném stavu v nemocni nedaleko stadionu. Zbytek utkání se i přes děsivý moment dohrál, Finsko zvítězilo brankou Joela Pohjanpala 1:0. 



Slzy v očích hráčů i fanoušků. Okamžik hrůzy a obrovská nejistota. Na začátku 43. minuty úvodního duelu skupiny B fotbalového EURO mezi Dánskem a Finskem se naskytl nepříjemný obrázek, který zasáhl všechny, kdo duel sledovali či byli přímo jeho aktéry.

Dánská hvězda ostřílená Premier League Christian Eriksen se z ničeho nic nikým neatakovaný sesunul k zemi. Okamžitě mu přispěchali na pomoc zdravotníci. Došlo na masáž srdce, v akci byla i kyslíková maska. Dánští hráči zároveň obestoupili svého spoluhráče a lékaře, aby situaci nemohly zabírat kamery.

Christian Eriksen zkolaboval, medikům se podařilo přivést ho k vědomí. Ze stadionu byl okamžitě převezen do nemocnice
Christian Eriksen zkolaboval, medikům se podařilo přivést ho k vědomí. Ze stadionu byl okamžitě převezen do nemocnice

Na hřišti se objevila i hráčova partnerka Sabrina, kterou utěšovali brankář Kasper Schmeichel a kapitán Simon Kjaer.

Eriksen byl následně ze hřiště odnesen na nosítkách a zápas byl přerušen.

Dlouhé minuty nebylo jasné, jaký je stav dánské hvězdy, které celý fotbalový svět na sociálních sítích začal vyjadřovat podporu. 

BeIn Sports následně přišel s informací, že je hvězda Interu Milán už při vědomí a ve stabilizovaném stavu, což potvrdila vzápětí i UEFA.

Podle informací z dánského týmu Eriksen podstupil nejrůznější vyšetření v Rigshospitalet, což je jedna z největších nemocnic v Dánsku. 

Po dohodě obou mužstev, a na základě toho, že se podařilo dostat Eriksena do stabilizovaného stavu, bylo utkání dohráno, Finsko zvítězilo 1:0. Krátce před opětovným spuštěním hry ředitel DBU řekl, že hráči byli s Christianem Eriksenem v kontaktu a že Christian je v pořádku. Podle informací ZDF Sportstudio dokonce sám vzkázal spoluhráčům, že se cítí dobře a řekl, aby hráli dál. 

„Mohli jsme zápas odehrát dnes, nebo zítra v poledne, a všichni souhlasili, že to zvládneme dnes. S takovými pocity hrát nemůžete. Snažili jsme se vyhrát. Bylo neuvěřitelné, že se hráči dokázali vrátit na hřiště a odehrát druhý poločas,“ chválil trenér Kasper Hjulmand.

„Byl to opravdu těžký večer, který nám všem připomněl, co jje v životě nejdůležitější. Lidé, kteří jsou nám nejbližší, rodina a přátelé. Myslíme na Christiana a jeho rodinu,“ dodal.

Lékař Interu Milán Piero Volpi zase uvedl, že Eriksen dosud neprodělal covid a neměl žádné zdravotní potíže. Bez problémů absolvoval všechny dosavadní lékařské prohlídky od svého příchodu z Tottenhamu.  

Góly

Domácí:

Hosté: 60. Pohjanpalo

Sestavy

Domácí: Schmeichel – Wass (76. Stryger Larsen), Kjaer (C) (63. Vestergaard), Christensen, Maehle – Eriksen (43. M. Jensen), P.-E. Höjbjerg, Delaney (76. Cornelius) – Y. Poulsen, Wind (63. Skov Olsen), Braithwaite.

Hosté: Hrádecký – Toivio, Arajuuri, O'Shaughnessy – Raitala (90. L. Väisänen), Lod, Sparv (C) (76. Schüller), Kamara, Uronen – Pohjanpalo (84. Forss), Pukki (76. Kauko).

Náhradníci

Domácí: Lössl, Rönnow, Andersen, Vestergaard, Skov Olsen, Dolberg, Damsgaard, Nörgaard, Stryger Larsen, Cornelius, Jensen, Boilesen

Hosté: Joronen, Jaakkola, Väisänen, Taylor, Jensen, Schüller, Soiri, Hämäläinen, Kauko, Lappalainen, Ivanov, Forss

Karty

Hosté: Lod, Sparv

Rozhodčí

Taylor (ENG) — Beswick (ENG), Nunn (ENG)

Stadion

Parken Stadium, Kodaň

Návštěva

15 200 diváků

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Belgie 3 3 0 0 7:1 9
2. Dánsko 4 2 0 2 9:4 6
3. Rusko 3 1 0 2 2:7 3
4. Finsko 3 1 0 2 1:3 3

Vstoupit do diskuse
27

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud