21. června 2021 • 22:47

Finsko – Belgie 0:2. Favorit bez ztráty, pomohl vlastňák i trefa Lukaka

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Belgie v závěrečném třetím utkání skupiny B na mistrovství Evropy zvítězili nad Finskem až díky dvěma gólům v závěrečných 20 minutách 2:0. V Petrohradu si v 74. minutě vstřelil vlastní gól brankář Lukas Hrádecký a v 81. minutě přidal pojistku útočník Romelu Lukaku.



Góly

Domácí:

Hosté: 74. Hrádecký (vl.), 81. R. Lukaku

Sestavy

Domácí: Hrádecký – Raitala, Toivio, Arajuuri, O'Shaughnessy, Uronen (70. Alho) – Lod (90+1. Forss), Sparv (C) (59. Schüller), Kamara – Pohjanpalo (70. Kauko), Pukki (90+1. Jensen).

Hosté: Courtois – Boyata, Denayer, Vermaelen – Trossard (75. Meunier), De Bruyne (90+1. Vanaken), Witsel, Chadli – Doku (76. Batshuayi), R. Lukaku (84. Ch. Benteke), E. Hazard (C).

Náhradníci

Domácí: Jaakkola, Joronen, Väisänen, Jensen, Taylor, Schüller, Soiri, Alho, Kauko, Valakari, Forss, Ivanov

Hosté: Sels, Mignolet, Vertonghen, Mertens, Tielemans, Carrasco, Meunier, Dendoncker, Vanaken, Batshuayi, Benteke, Praet

Rozhodčí

Brych – Borsch, Lupp (GER)

Stadion

Krestovskij stadion, Petrohrad

Návštěva

18545 diváků

„Rudí ďáblové“ navázali na předchozí dvě vítězství nad Ruskem a Dánskem a do vyřazovací fáze postoupili z prvního místa bez ztráty bodu. Finové coby nováček velkého turnaje na Euru podruhé prohráli a s třemi body skončili v tabulce třetí. Naději na osmifinále ještě úplně neztratili, neboť vedle prvních dvou celků z každé skupiny projde do vyřazovací fáze ještě nejlepší čtveřice z třetích míst.

Belgičané vyhráli všechny zápasy ve skupině na Euru poprvé v historii. Lídři žebříčku reprezentací FIFA porazili Finy po sedmi duelech a protáhli sérii bez prohry na 12 utkání. V osmifinále se představí v neděli v Seville, soupeře teprve poznají.

Belgičané s jistotou postupu na několika postech prostřídali sestavu a zpočátku hráli proti outsiderovi velmi vlažně. První větší šanci si favorit vytvořil až ve 42. minutě. Doku vystřelil na zadní tyč a Finy zachránil dobrým zákrokem brankář Hrádecký.

Rodák z Bratislavy podržel Seveřany i v 63. minutě, kdy vyrazil pokus Edena Hazarda. Belgičané, kteří v březnu ve světové kvalifikaci remizovali v Praze 1:1 s Českem, neotevřeli skóre ani o dvě minuty později. Kanonýr Lukaku sice po De Bruyneho přihrávce rozvlnil síť, ale rozhodčí branku kvůli těsnému ofsajdu neuznali.

Dosavadní hrdina utkání Hrádecký se nakonec stal velkým smolařem. V 74. minutě si totiž nešťastně srazil míč těsně za čáru poté, co Vermaelen po rohovém kopu hlavičkoval do tyče.

V 81. minutě pak jeden z hlavních adeptů na zlato definitivně rozhodl. De Bruyne našel ve vápně Lukakua, ten se obtočil kolem obránce a i s přispěním jemné teče zvýšil. Historicky nejlepší střelec belgické reprezentace zaznamenal 63. gól za národní celek a třetí brankou na probíhající Euru se dotáhl do čela tabulky kanonýrů. Ve vedoucí čtveřici je i český útočník Patrik Schick.

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Belgie 3 3 0 0 7:1 9
2. Dánsko 4 2 0 2 9:4 6
3. Rusko 3 1 0 2 2:7 3
4. Finsko 3 1 0 2 1:3 3

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud