21. června 2021 • 22:55

Rusko - Dánsko 1:4. Drtivá výhra znamená postup z druhého místa

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Dánska ve třetím utkání na mistrovství Evropy v Kodani porazili Rusko 4:1, na turnaji uspěli po předchozích dvou porážkách a se třemi body postoupili do osmifinále z druhého místa zamotané skupiny B.



Góly

Domácí: 70. Dzjuba

Hosté: 38. Damsgaard, 59. Y. Poulsen, 79. Christensen, 82. Maehle

Sestavy

Domácí: Safonov – Divějev, Džikija, Kudrjašov (67. Karavajev) – Fernandes, Ozdojev (62. Žemaletdinov), Zobnin, Kuzjajev (67. Muchin) – Mirančuk (62. Sobolev), Dzjuba /C/, Golovin.

Hosté: Schmeichel – Christensen, Kjær /C/, Vestergaard, Mæhle – Wass (61. Stryger), Højbjerg, Delaney (86. Jensen) – Poulsen (61. Dolberg), Damsgaard (72. Nørgaard), Braithwaite (86. Cornelius).

Náhradníci

Domácí: Šunin, Ďupin, Karavajev, Semjonov, Jevgeněv, Barinov, Čeryšev, Ionov, Zabolotnyj, Sobolev, Žemaletdinov, Muchin

Hosté: Lössl, Rönnow, Andersen, Skov, Skov Olsen, Dolberg, Jörgensen, Nörgaard, Stryger Larsen, Wind, Cornelius, Jensen

Karty

Domácí: Kudrjašov, Divejev

Hosté: Delaney

Rozhodčí

Turpin – Danos, Gringore (FRA)

Stadion

Parken, Kodaň

Návštěva

25 000 diváků

Svěřenci trenéra Stanislava Čerčesova získali také tři body, ale vinou nejhoršího skóre skončili poslední, třetí příčku obsadil další tříbodový tým nováček Finsko, který v souběžně hraném duelu v Petrohradu podlehl stoprocentní Belgii 0:2.

Na stadionu Parken v závěru první půle otevřel skóre Mikkel Damsgaard, po necelé hodině hry přidal druhý domácí gól Yussuf Poulsen. Rusové snížili po proměněné penaltě Arťoma Dzjuby, ale Andreas Christensen a Joakim Mähle v závěru pojistili náskok Dánů. Ti se v sobotním osmifinále utkají s Walesem v Amsterdamu.

Dánové z úvodní převahy nic nevytěžili, naopak jako první zahrozili Rusové. Golovin poměrně snadno prošel obranou soupeře, ale nepřekonal brankáře Schmeichela, který míč vykopnul. Domácí poprvé vystřelili až ve 29. minutě, kdy Höjbjerg z dálky těsně minul.

Seveřany už ve 38. minutě poslal do vedení Damsgaard, který technickou střelou překvapil brankáře Safonova. Křídelník Sampdorie se ve 20 letech a 353 dnech stal nejmladším dánským střelcem na velkém turnaji.

Rusové v 59. minutě darovali Dánům obrovskou chybou druhý gól. Zobnin nepovedenou „malou domů“ vyslal do stoprocentní šance Poulsena a ten snadno trefil odkrytu branku.

O chvíli později na druhé straně rozhodčí Turpin za souboj Vestergaarda se Sobolevem nařídil penaltu, kterou v 70. minutě nekompromisně proměnil Dzjuba.

Domácí za obrovské podpory téměř 24 tisíc fanoušků si ale vítězství nenechali vzít. Safonov sice po závaru předvedl dva výborné zákroky, ale na dorážku Christensena už v 79. minutě nedosáhl. Hned za tři minuty přidal čtvrtou branku Mähle po brejku. Dánové vyhráli teprve druhý z 13 zápasů s Ruskem nebo jeho předchůdcem SSSR.

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Belgie 3 3 0 0 7:1 9
2. Dánsko 4 2 0 2 9:4 6
3. Rusko 3 1 0 2 2:7 3
4. Finsko 3 1 0 2 1:3 3

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud