21. června 2021 • 19:25

Problém pro Anglii. Dva hráči se bavili s nakaženým Skotem, stihnou Čechy?

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Angličtí fotbalisté Ben Chilwell a Mason Mount se den před úterním závěrečným zápasem základní skupiny D na mistrovství Evropy proti Česku z preventivních důvodů izolovali od týmu. Oba hráči Chelsea se po pátečním zápase proti Skotsku dostali do blízkého kontaktu se svým klubovým spoluhráčem Billym Gilmourem, jenž byl následně pozitivně testován na koronavirus.



Chilwell a Mount se po bezbrankové remíze s Gilmourem zdravili a objímali. Skotský záložník byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu, dnes ale tým oznámil, že kvůli pozitivnímu testu na covid-19 musí do desetidenní izolace, takže přijde o úterní duel proti Chorvatsku i případné osmifinále.

Zda Chilwellova a Mountova izolace znamená, že nebudou v anglickém mužstvu pro úterní duel ve Wembley, zatím není jasné. Záložník Mount byl v obou dosavadních duelech v základní sestavě, levý obránce Chilwell ještě na turnaji nenastoupil.

„Momentálně nevíme,“ uvedl trenér anglické reprezentace Gareth Southgate na tiskové konferenci k případné absenci dua z Chelsea. „Je to nejasné a hodně se o tom v zákulisí jedná. Během příštích 12 hodin to musíme zjistit,“ dodal.

Anglická Fotbalová asociace (FA) uvedla, že o izolaci hráčů Chelsea rozhodla z preventivních důvodů a po konzultaci s národní zdravotní agenturou PHE. Zároveň FA oznámila, že všichni členové týmu měli v pondělí negativní testy na koronavirus.

Čeští fotbalisté se v úterý střetnou s Anglií o vítězství ve skupině, svěřencům trenéra Jaroslava Šilhavého stačí ke konečnému prvnímu místu v tabulce získat bod.

Kvůli tomuto momentu po utkání se Skotskem musí dva angličtí hráči do izolace
Kvůli tomuto momentu po utkání se Skotskem musí dva angličtí hráči do izolace

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. Anglie 3 2 1 0 2:0 7
2. Chorvatsko 3 1 1 1 4:3 4
3. Česko 3 1 1 1 3:2 4
4. Skotsko 3 0 1 2 1:5 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud