2. června 2023 • 11:05

Nominace reprezentace: chybí Barák, vrací se Jugas, nováček z Bohemians

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý nominoval tým na červnový kvalifikační zápas na Faerských ostrovech a následné přípravné utkání v Černé Hoře. Jediným nováčkem je Jan Matoušek z Bohemians. Po letech se vrací Jakub Jugas. Naopak chybí finalista Evropské konferenční ligy Antonín Barák. V týmu se poprvé spolu objeví bratři Sadílkové. 



Český tým 17. června v Tórshavnu nastoupí proti Faerským ostrovům ke třetímu utkání kvalifikace mistrovství Evropy. O tři dny později se Šilhavého svěřenci představí v přípravě v Podgorici. Reprezentační kouč povolal 25 hráčů, po úvodním duelu na Faerských ostrovech se od mužstva odpojí šestice Vladimír Coufal, Tomáš Holeš, David Jurásek, Václav Jurečka, Ladislav Krejčí mladší a Jan Kuchta.

Matoušek v minulosti hrával za reprezentační jednadvacítku, poté ale dlouho nenaplňoval roli velkého talentu. Pětadvacetiletý ofenzivní univerzál se dostal do formy až v této sezoně, v níž šesti góly pomohl Bohemians 1905 ke čtvrtému místu v lize a prvnímu postupu do evropských pohárů od rozdělení federace.

„V sestavě nám chybí rychlostní typy. (Zraněný) Jakub Pešek byl takový typ. Honza Matoušek podával v Bohemce velmi dobré výkony, je přesně ten rychlostní typ útočníka, umí dát gól. Bohemka se i s jeho podílem dostala do pohárů, takže jsme ho povolali,“ řekl Šilhavý.

Jednatřicetiletý stoper Jugas si dosud připsal za reprezentační „áčko“ dva starty v červnu 2018. „Jakub odehrál velmi dobrou sezonu, známe ho ze Slavie. Skvělý kluk, pracant, vždy na hřišti nechá všechno. Bude tady po dlouhé době, poprvé po pěti letech. Uvidíme, jak na tom je,“ uvedl Šilhavý.

Kvůli vleklému zranění chybí nejlepší střelec aktuálního kádru útočník Patrik Schick . Další ze stabilních členů mužstva Barák, který má v národním celku na kontě 37 startů a osm branek, vypadl z jiných, blíže nespecifikovaných důvodů.

Vstoupit do diskuse
10

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina E
Články odjinud


Články odjinud