18. března 2019 • 11:12

Šilhavý doplnil nominaci. Šanci dostane Darida, vrací se Frýdek a Škoda

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý doplnil nominaci na nadcházející utkání v Anglii a s Brazílií o tři hráče. Dodatečnou pozvánku dostali záložníci Vladimír Darida s Martinem Frýdkem a útočník Milan Škoda. Národní tým se sejde v poledne v Praze.



Darida z Herthy Berlín kvůli zranění stehna vynechal tři zápasy německé ligy. Minulý týden se ale vrátil do tréninku a o víkendu nastoupil na více než hodinu za juniorku. Osmadvacetiletý střední záložník je nejzkušenějším členem současné reprezentace, za kterou odehrál 53 duelů.

Šestadvacetiletý Frýdek patří k tahounům Sparty, která na jaře vyhrála všech šest ligových zápasů. Defenzivní univerzál nastoupil do všech utkání v základní sestavě a dal jeden gól. Třiatřicetiletý slávista Škoda doplnil v nominaci dosud jediného klasického hrotového útočníka Patrika Schicka. Kapitán červenobílých dal na jaře zatím dva ligové góly a dvakrát se trefil také v Evropské lize proti Genku.

"Vladimír Darida je dlouhodobým lídrem našeho týmu a záleželo jen na tom, jestli stihne vyléčit zranění. Martin Frýdek předvádí dobré výkony ve Spartě, která na jaře zatím všechny zápasy vyhrála. A Milan Škoda je důležitým hráčem Slavie, které se daří nejenom v lize, ale taky v Evropské lize," uvedl v tiskové zprávě Šilhavý.

Jeho svěřenci dnes mají sraz před prvními dvěma zápasy v kalendářním roce. V pátek nastoupí ve Wembley proti favorizované Anglii k úvodnímu utkání kvalifikace mistrovství Evropy a příští úterý doma v Edenu v atraktivním přípravném zápase přivítají Brazílii.

Asistent trenéra reprezentace Chytrý: U Dočkala musíme počkat na přesnou diagnózu
Video se připravuje ...

Králova premiéra: Jsem rád, že jsem dostal tenhle reprezentační sraz prostor
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina A
Články odjinud


Články odjinud