Radek Špryňar
20. března 2019 • 12:20

HurriKane: posedlý fotbalem! Příběh anglické hvězdy i jak ho vychytat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pátek s ním budou mít Češi zatraceně těžkou práci. Národní tým bude čelit umění nejlepšího střelce z loňského mistrovství světa v Rusku. Kdo je vlastně Harry Kane? Jasně, kapitán Albionu a kanonýr Tottenhamu. Jenže taky chlápek, který mohl reprezentovat Irsko, dávat góly za Arsenal, ale i sportovní šílenec, jenž by se rád stal kickerem v americké NFL. Prosím, seznamte se s fotbalistou posedlým zlepšováním vlastní dokonalosti. V zamčené části článku najdete i rozhovor s reprezentačním koučem brankářů Radkem Černým, který v Anglii dříve působil a Kaneovy silné stránky analyzoval.



Má vzezření absolutní filmové superstar. Blonďaté vlasy vždy pečlivě učesané, výrazný nos, ve tváři ostré rysy. Zástupy fanynek propadají kouzlu jeho modrých očí. Jenže mají smůlu. Pětadvacetiletý vůdce anglické reprezentace je už od střední školy zahleděn do Katie Goodlandové, s kterou je ženatý a společně vychovávají dceru Ivy Jane.

„The HurriKane“, jak zní jeho přezdívka, chodil v Chingfordu v severním Londýně do stejné školy jako legendární David Beckham . „Byl chytrý a velmi pokorný,“ prohlásil o něm učitel angličtiny Denis McElligott v rozhlasovém pořadu pro BBC Radio 5 a také trenér tamního fotbalového týmu. „Jaká byla naše taktika? Jen to dejte Harrymu,“ směje se.

O malém Kaneovi se vědělo, už v osmi letech se o něj začal zajímat slavný Arsenal. Nicméně do obchodu nakonec nešel. Důvod? Sledovaný prcek byl poněkud obtloustlý. Akademii Arsenalu měl tehdy na starosti Liam Brady, jenž připustil, že hlavních důvodem, proč ho nechali být, byla nadváha. „Byl trochu baculatý, nebyl velmi atletický, ale udělali jsme chybu,“ férově přiznal.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina A
Články odjinud


Články odjinud