22. března 2019 • 16:30

Rizikové derby kazily incidenty. Slovák provokoval, policie byla v akci

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas Slovenska s Maďarskem v rámci kvalifikační skupiny E na mistrovství Evropy 2020 byl předem označen jako rizikový. Právem. Oba tábory k sobě chovají pořádnou nevraživost, která se projevila už před samotným fotbalovým utkáním. Policejní složky musely mimo jiné řešit incident, v němž se slovenský fanoušek snažil vyprovokovat skupinku Maďarů.



Provokace, šarvátky, zásah policejních složek. Prognózy zmiňující potenciální konflikt během zápasu Slováků s Maďary se naplnily. Oba tábory na sebe narazily už na trnavských ulicích, nevraživost se ale přenesla i na samotný Štadión Antona Malatinského.

Před duelem měla policie, které vypomáhaly i antikonfliktní týmy, nejvíc práce na Trojičnom náměstí. Jeden ze slovenských příznivců se tam snažil vyprovokovat skupinu maďarských fanoušků. Nakonec mohl být rád za ochranu těžkooděnců, protože jen díky ní nedošlo k potyčce.

Podle tiskové mluvčí trnavské policie Márie Linkešové při tomto a ani ostatních zákrocích nepřišel nikdo k úrazu. Provokatér přitom skončil na policejním oddělení, takže o zápas přišel.

Rozdováděné fanoušky Slovenska a Maďarska musela na stadionu krotit policie
Rozdováděné fanoušky Slovenska a Maďarska musela na stadionu krotit policie

Emoce vyvěraly také v tribunách během samotného utkání. Pořadatelská služba společně se speciálními policejními týmy včasně zamezila srážce obou táborů a průběh utkání nebyl nikterak ovlivněn.

„Atmosféra na stadionu byla podle mě výborná. A že nebylo vyprodáno? Kdybych byl na zápase, který je označován za rizikový, a chtěl bych vzít jako otec své malé dítě na fotbal, možná bych se rozhodl zůstat doma. Nevím, jak dění probíhalo mimo stadion, ale asi lidé měli takové důvody, že se rozhodli radši nepřijít," komentoval zaplněnost tribun český trenér slovenského národního týmu Pavel Hapal.

Slováci se nakonec po gólech Ondreje Dudy a Alberta Rusnáka radovali z vítězství 2:0. V ulicích oslavovali příznivci domácího celku dlouho do noci. Svěřence kouče Hapala čeká v dalším zápase Wales, Maďaři přivítají Chorvaty.

Góly

Domácí: 42. Duda, 85. Rusnák

Hosté:

Sestavy

Domácí: Dúbravka – Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko – Kucka, Lobotka – Hamšík (C), Duda (87. Šafranko), Rusnák (90+2. Mihalík) – Mak (79. Stoch).

Hosté: Gulácsi – Orban, Lang (81. Holender), Kádár, Korhut – Lovrencsics, Á. Nagy – Kalmár (61. Dzsudzsák), Kleinheisler (54. Szoboszlai), Kovács – Szalai (C).

Náhradníci

Domácí: Kozáčik, Rodák, Štetina, Šatka, Greguš, Mihalík, Stoch, Bero, Hrošovský, Sipľak, Šafranko, Ďuriš

Hosté: Dibusz, Kovácsik, Vinícius, Dzsudzsák, Holman, Pátkai, Varga, Nagy, Balogh, Szoboszlai, Bese, Holender

Karty

Domácí: Vavro, Kucka, Hamšík, Škriniar

Hosté: Kalmár, Korhut, Á. Nagy

Rozhodčí

Bezborodov – Dančenko, Gavrilin (vš. Rus.)

Stadion

Stadion Antona Malatinského, Trnava

Návštěva

14 235 diváků

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Chorvatsko 8 5 2 1 17:7 17
2. Wales 8 4 2 2 10:6 14
3. Slovensko 8 4 1 3 13:11 13
4. Maďarsko 8 4 0 4 8:11 12
5. Ázerbajdžán 8 0 1 7 5:18 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina A
Články odjinud


Články odjinud