16. října 2012 • 04:35

Brankář Čech: Kvalifikace je dobře rozjetá. Snad se to odrazí na atmosféře

Autor: mim, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro Petra Čecha bude dnešní zápas s Bulharskem návratem k reprezentačním začátkům. Česká brankářská jednička totiž před jedenácti lety proti právě tomuto soupeři poprvé oblékla dres národního týmu. Důležitý hráč současného výběru tehdy sice zůstal jen na lavičce, ale viděl z ní šestibrankovou smršť, kterou čeští fotbalisté Bulharsko zničili.



Nyní reprezentační jednička, před jedenácti lety nováček v národním týmu. Petr Čech může před dnešním zápasem kvalifikace o postup na MS 2014 proti Bulharsku na soupeře vzpomínat v dobrém. Zápas tehdy sice sledoval jen z lavičky, jeho první účast v reprezentaci však byla i tak radostná díky vysoké výhře 6:0.

Na pondělní tiskové konferenci však reprezentační jednička přehnané paralely s minulostí mírnila. "Neříkám, že to musí skončit výsledkově 6:0, ale kdybychom to zvládli podobně, tak by to bylo dobré."

Zápas před jedenácti lety nebyl jedinou jeho zkušeností s dnešními soupeři, před EURO 2004 se Čech do branky proti Bulharsku postavil podruhé a český výběr zvítězil 3:1. "Ale jestli to dnes bude 3:1, nebo jiný výsledek, počítají se tři body. Věřím, že se nám je podaří získat," dodal Čech.

Zároveň doufá, že Bílkův výběr za chtěným vítězstvím poženou i diváci. Ti proti Maltě měli na plzeňském stadionu po výhře 3:1 důvod k oslavám, nyní reprezentaci v akci uvidí fanoušci na Letné.

"Kvalifikace se rozjela velice dobře, tak si přeju, aby se to odrazilo i na atmosféře. A snad podáme výkon, kterým diváky udržíme ve varu," uzavřel Čech.

Rozhovor s Petrem Čechem před kvalifikačním zápasem proti Bulharsku čtěte v dnešním vydání deníku Sport!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud