3. září 2016 • 20:40

Jste chytří! Zaskočili jste nás 22 hráči na hřišti, smál se trenér Severních Irů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Severního Irska věří, že v nedělním úvodním zápase kvalifikace mistrovství světa na půdě českého týmu zužitkují zkušenosti ze své premiérové účasti na nedávném evropském šampionátu. Ostrovní celek ale ví, že nejde do utkání v roli favorita, a proto by ani případnou porážku nepovažoval za tragédii.



"Samozřejmě start je důležitý, ale nebereme to jako klíčové utkání. Když získáme tři body, bude to paráda, když jeden bod, bude to také dobrý výsledek. A i kdybychom prohráli, není to žádná katastrofa, protože potom ještě budeme hrát proti Čechům doma," řekl na tiskové konferenci trenér Michael O'Neill. "Navíc potom hrajeme třetí zápas v Německu, takže dva největší zápasy si odbudeme hned na začátku," dodal.

Severní Irové se pokusí zopakovat povedený start z předchozí evropské kvalifikace, kde na úvod vyhráli 2:1 v Maďarsku. "Máme těžkou skupinu, kterou pravděpodobně vyhraje Německo, a ostatní týmy budou bojovat o druhé místo tak jako my. Je důležité začít dobře, podobně jako jsme začali minule proti Maďarsku. Víme, že nejsme favorit, ale jsme silní díky zkušenostem, které jsme na Euru nasbírali," doplnil kapitán Steve Davis.

Víme, že Češi jsou velmi chytří, smál se trenér Severního Irska
Video se připravuje ...

Severní Irsko se chce prezentovat stejnou hrou, která ho dovedla v červnu do osmifinále EURO. "Nechceme měnit něco, co funguje, chceme na to navázat. Důležité je, že jsme udrželi klíčové hráče, po EURO skončil jen jeden. Víme, že v českém týmu naopak skončily po EURO některé hvězdy, ale to neznamená, že tým není kvalitní. Mají nového trenéra a budou mít motivaci začít dobře stejně jako my," uvedl záložník, který zavítá na podzim na Letnou i v dresu Southamptonu, s nímž se Sparta utká v Evropské lize.

Severní Irové věří, že mají český tým dobře přečtený. "Zjistili jsme, že Češi jsou chytří, protože s Arménií vystřídali 11 hráčů. Něco takového se normálně nesmí, podle regulí můžete střídat šest hráčů. Měli jsme tam pozorovatele a viděli jsme také poslední zápas trenéra Jarolíma s Boleslaví v Evropské lize. Víme, co čekat. Největší překvapení pro nás bylo vidět 22 hráčů na hřišti proti Arménii," řekl s úsměvem O'Neill.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud