11. října 2016 • 04:40

Novináři soupeře zaskočili Jarolíma: Když nevyhrajete, vyhodí vás?!

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE


Nechodili okolo horké kaše a zeptali se natvrdo. Ázerbájdžánští novináři si během tiskové konference s trenérem Karlem Jarolímem před úterním kvalifikačním utkání vzali slovo na jedinou otázku a spustili: „Jestli nevyhrajete, mohlo by to ohrozit vaše křeslo?“



Jarolím se mírně pousmál a ázerbájdžánským žurnalistům odvětil: „Takhle nepřemýšlím.“

Zdůraznil hlavně, že jeho prací je připravit tým na úterní kvalifikační zápas a že tomu věnoval v posledních dnech a týdnech maximální úsilí. „Výsledek vám nemůže nikdo zaručit, ale nesmí chybět odhodlání a chuť jít za vítězstvím,“ doplnil Jarolím k této otázce.

Čeští reprezentanti nevstoupili do kvalifikace šťastnou nohou. Po dvou duelech mají jeden bod po remíze se Severním Irskem (0:0), v sobotu byli zcela bez šance na půdě Německa (0:3).

Jakékoliv zaváhání ve vítkovické aréně by tedy mohlo mít fatální následky, protože Ázerbájdžán už má bodů šest. Možná zde vznikly úvahy novinářů o případném Jarolímově vyhazovu...

Nicméně předseda FAČR Miroslav Pelta už na začátku září řekl, že trenéra Jarolíma podrží i v případě nepostupu na mistrovství světa.

„Domluvili jsme se na čtyřletém cyklu, který má smysl. Nejdřív se musí něco nastartovat. Nemůžeme si myslet, že když nevyhrajeme skupinu před Německem, je to neúspěch. Musíme vnímat realitu a mít rozum,“ prohlásil nejvyšší muž českého fotbalu.

Suchý: Z našeho pohledu to vypadalo líp než na EURO se Španělskem
Video se připravuje ...

Vaclík: Byla to čistá dominance Němců. Vědí o sobě
Video se připravuje ...

Droppa: Čekal jsem, kdy přijde nervozita, ale nepřišla
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud