12. listopadu 2016 • 14:41

Naštvaní Norové po prohře v Česku: Černý večer! Musíme si přiznat realitu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Černý večer pro norský fotbal a zasloužená výhra českého týmu, tak hodnotí norský tisk páteční kvalifikační utkání ČR a Norska o postup na mistrovství světa. Pro Pera-Mathiase Högmoa to byl podle norských médií patrně poslední zápas v roli reprezentačního trenéra Norska.



Právě další působení trenéra Högmoa u reprezentace bylo po zápase v centru pozornosti norských médií. Högmo, který při svém nástupu k týmu před více než třemi roky měl velké plány a hovořil o medailových snech, sice na sebe vzal odpovědnost za porážku, ke svému možnému odchodu se ale odmítl vyjádřit. "Není na mně, abych to posoudil," řekl na otázku ohledně svého dalšího angažmá televizi MAX.

Většina norských fotbalových expertů má však jasno. "Je načase přiznat realitu. Norsko si musí najít nového trenéra, který by vybudoval tým pro další kvalifikaci," řekl norské veřejnoprávní televizi NRK fotbalový odborník Karl-Petter Löken poté, co Norsko z prvních čtyř kvalifikačních utkání dokázalo zvítězit pouze s outsiderem ze San Marina.

Norsku nyní zbývá již jen teoretická šance na postup na šampionát v Rusku. "Je to nesmírně těžké. Nezačínáme zápasy dobře. Nevyhráváme dost osobních soubojů," komentoval vystoupení Norů středopolař Mats Möller Daehli.

Dočkal: Věděl jsem, že jen dobrým výkonem se můžu dostat z horšího období
Video se připravuje ...

Na prohrané osobní souboje poukazoval i trenér Högmo. "Navíc dělají chyby jednotlivci a tým je za to pak tvrdě potrestán," dodal.

Podle deníku Verdens Gang byl český tým hned od počátku odhodlanější a efektivnější a první poločas zahájil "šokujícím gólem". Hra Norska se postupně zlepšovala, družstvo drželo více míč, ale nedokázalo toho využít a vytvořit si jasné příležitosti, uvedl list.

Brabec: Krmenčíkovi jsme řekli, že dobrý, ale mohl dát o gól víc
Video se připravuje ...

"Proces se - v rodném městě Franze Kafky - opakoval znovu po přestávce," konstatoval Verdens Gang k brance Jaromíra Zmrhala, na kterou mu přihrál někdejší hráč nejznámějšího norského klubu Rosenborg Trondheim Bořek Dočkal. Podle deníku Aftenposten nebyli norští hráči na začátku druhého poločasu znovu ve své kůži a dostali, co si zasloužili.

Verdens Gang si všiml, jak často se při svém reprezentačním debutu dostával do šancí český útočník Michael Krmenčík. Norsku naopak navzdory výškové převaze nevycházely ani standardní situace - všechny čtyři rohy a pět přímých volných kopů skončilo u českých hráčů, napsal Verdens Gang.

Bořek Dočkal byl klíčovým mužem národního týmu při vítězství 2:1 nad Norskem
Bořek Dočkal byl klíčovým mužem národního týmu při vítězství 2:1 nad Norskem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud