23. března 2017 • 05:00

Kulisa v Ústí? Vyprodáno i prázdná místa. Trošku zklamání, řekl Jankto

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový svátek, na který se těšilo celé město. Nebo ne? Česká fotbalová reprezentace poprvé zavítala do Ústí nad Labem, kde měl fandit plný stadion. Na tribunách, které pojmou čtyři tisícovky diváků, přesto během středečního zápasu s Litvou (3:0) zbývala prázdná místa. Oficiální návštěva činila 3 959 diváků, ale v některých pasážích na stadionu slyšet lidé tolik nebyli a národní tým opět neměl ideální kulisu.



Dočkal , Darida , Krejčí , Sivok a další opory národního týmu vyběhly ve středu na trávník v Ústí nad Labem. Ve městě na severu Čech se hrál reprezentační fotbal poprvé. Lístky na přípravu s Litvou byly brzy vyprodané, čekala se velmi slušná kulisa.

Na druholigový stadion dorazilo relativně dost diváků, podle pohledu na tribuny ale vyprodáno určitě nebylo. Evidentně ne všichni, kteří vlastnili lístky, na zápas dorazili, hodně míst na protějších tribunách zůstalo neobsazených.

„Před zápasem jsme čekali, že bude vyprodáno do posledního místečka. Jsme trošičku zklamaní, prakticky půlku stadionu jsme viděli prázdnou, hlavně protější tribuny. Děkujeme všem lidem, co přišli,“ uvedl po utkání debutující záložník Jakub Jankto, autor druhé branky.

Povzbuzování fanoušků se ztrácelo v rozlehlém areálu, kde fanoušky od trávníku odděluje atletická dráha. Tribuny navíc nejsou po celém obvodu hřiště, což bouřlivější kulise také nepřidalo. Právě na druhé straně od hlavní tribuny se povzbuzování vytrácelo, na nekrytých ochozech diváci část utkání mokli.

Česko - Litva: Janktova paráda! V prvním startu první gól a je to 2:0
Video se připravuje ...

Z oficiálních účtů fotbalové reprezentace na sociálních sítích se v prvním poločase objevilo poděkování divákům za vyprodaný stadion. Jenže velice rychle pak bylo smazáno.

„Jsme rádi, že lidé přišli a povzbuzovali. Myslím, že jsme se jim odvděčili góly. Taky mám raději stadiony, když jsou lidé víc u hřiště. Ale Ústí tady udělalo maximum proto, aby hřiště bylo na zápas dobře připravené. Máme tady perfektní zázemí, s tímhle je spokojenost,“ poděkoval obránce Ondřej Čelůstka.

Vedení národního týmu chtělo reprezentační fotbal přiblížit i fanouškům ve městě, kde mužstvo ještě nehrálo. Ústecký tah vyšel určitě lépe než dvě přípravy, které se hrály na stadionu prvoligové Boleslavi. Tam na listopadový duel s Dánskem (1:1) nedorazily ani dvě tisícovky fanoušků a atmosféra byla tristní. „Boleslav mi ani nepřipomínejte. Diváků se sem tolik nevejde, ale příjemnější, když lidi přijdou a jsou slyšet,“ pochválil fanoušky v Ústí trenér Karel Jarolím .

Vyprodáno nebylo ani na úvodní kvalifikaci se Severním Irskem na Letné (0:0, 10 731 diváků), asi nejlepší atmosféru nachystali hráčům fanoušci v Ostravě na stadionu ve Vítkovicích, kde se hrál druhý domácí kvalifikační zápas s Ázerbajdžánem. Tam přišlo 12 148 diváků a vytvořili výbornou kulisu. Největší návštěva přišla v Edenu na Norsko (2:1, 16 411 diváků).

Česko - Litva: Po faulu na Krmenčíka zapískal sudí penaltu a Hořava proměnil na 1:0
Video se připravuje ...

Česko - Litva: Krmenčík si krásně zpracoval míč a uklidil míč do sítě - 3:0
Video se připravuje ...

Krmenčík: Za gól jsem rád, ale měl jsem jich dát víc
Video se připravuje ...

Čelůstka: Konkurence napravo? Můžu klidně hrát i na stoperu
Video se připravuje ...
 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud