25. března 2017 • 17:10

Kouč San Marina: V neděli může být perfektní den, chceme dát Čechům gól

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů San Marina Pierangelo Manzaroli dnes slaví 48. narozeniny a nejlepším dárkem by pro něj bylo překvapit v nedělním zápase kvalifikace mistrovství světa proti českému týmu. Kouč nejhoršího evropského celku v žebříčku FIFA, složeného z amatérů, by si přál, aby jeho svěřenci dali favoritovi branku. V předchozích čtyřech vzájemných duelech se to San Marinu nepodařilo.



"Pro mě je dárek už jen ta snaha kluků v každém zápase, protože je to obrovský rozdíl mezi profesionálním fotbalem a kluky ze San Marina. Dárek je pro mě to, že můžeme jít do zápasu se soupeřem, který je podstatně lepší a kvalitnější. Bylo by krásné a perfektní uspět a dát zítra českému týmu gól," řekl Manzaroli na tiskové konferenci v Serravalle.

"Bez ohledu na výsledek jsme teď něco natrénovali, něco si úspěšně zkusili ve dvou přípravných zápasech s Andorrou a Moldavskem (0:2) a já doufám, že zítra se stane něco příjemného," doplnil s úsměvem Manzaroli, který převzal devátý nejhorší tým žebříčku FIFA v roce 2014.

Jeho svěřenci zatím v kvalifikaci MS 2018 nezískali ani bod při skóre 1:17. Naposledy prohráli 0:8 s Německem, jehož útočník Thomas Müller označil zápasy s podobnými fotbalovými trpaslíky za zbytečné.

Jarolím chce dvě, tři změny v sestavě: Jankto si řekl o místo
Video se připravuje ...

"Nebylo to poprvé ani naposledy, co byla reakce takhle záporná, ale bohužel úroveň fotbalu je taková, jaká je. Jsou i zápasy, kdy jsme zahráli dobře. V Norsku jsme dlouho sahali po remíze 1:1 a byla spousta zápasů, kdy jsme byli za výkon odměněni potleskem," prohlásil Manzaroli.

San Marino ve 141 zápasech jen pětkrát neprohrálo a jednou zvítězilo. "Lidé si neumí představit, jak je to pro kluky náročné měřit se s profesionálními hráči. Tím, jak kluci vše skloubí s prací a rodinou, se vyrovnají profesionálům," doplnil rodák z italského letoviska Rimini, ležícího nedaleko San Marina.

Čeští fotbalisté podle něj dokážou víc, než zatím předvedli v úvodu kvalifikace. Po čtyřech zápasech jsou s jedinou výhrou na čtvrtém místě tabulky. "Češi nezačali kvalifikaci dobře, nebylo to z jejich strany maximum. Nejsou mužstvem, které by na hřišti dominovalo, ale mají hodně silových hráčů a dobré protiútoky," doplnil Manzaroli.

Krmenčík: Za gól jsem rád, ale měl jsem jich dát víc
Video se připravuje ...

Jankto: Věřil jsem si, v debutech dávám góly vždycky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud