26. března 2017 • 22:33

Jarolím po San Marinu: Takhle bych si představoval fotbal. Máme o co hrát

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalové reprezentace Karel Jarolím si po vítězství 6:0 v utkání kvalifikace mistrovství světa na půdě San Marina pochvaloval první poločas, který český tým vyhrál rekordně 5:0. Byl rád, že jeho svěřenci na hřišti žebříčkově nejhoršího celku Evropy s přehledem zvládli roli favorita, ale už myslel na další pokračování skupiny a zápas v Norsku.



"Takhle bych si představoval fotbal. O poločase 5:0, dalo by se říct, že je příjemné dělat takovou práci. Ale ne vždy se to podaří," řekl novinářům v Serravalle s úsměvem Jarolím.

"Nechtěli jsme připustit žádné drama a to se podařilo. Splnili jsme povinnost. Očekávali jsme, že třeba v druhém poločase přidáme o nějakou branku navíc, bohužel hra už nebyla tak úderná jako v prvním poločase a trochu jsme ubrali," dodal Jarolím.

Český tým po poločase 5:0 mohl atakovat rekordní výhru 8:1 nad Andorrou, ale kouč nad tím nepřemýšlel. "Ani jsem to nesledoval. Trošku mě mrzí, že jsme nepřidali víc jak jednu branku. Kdyby Michael Krmenčík proměnil nájezd, mohlo to být lepší. Ale myslím, že i tenhle výsledek je slušný," podotkl Jarolím.

Jarolím: Vést o půli 5:0? Takhle bych si představoval fotbal
Video se připravuje ...

"Mužstva, která mají stejné ambice jako my, hrála se San Marinem vyrovnaněji. Ázerbájdžán tu vyhrál jen 1:0, Norsko hrálo do 77. minuty 1:1 a také Severní Irsko dalo druhý gól v podobném čase. Nechci to přeceňovat ani podceňovat. Jsem rád, že jsme to zvládli, ale to těžší nás teprve čeká," dodal Jarolím.

Jeho svěřenci mají po polovině skupiny a pěti zápasech osm bodů a budou bojovat o druhé místo, které může znamenat baráž. Příště se představí v červnu v Norsku. "Máme o co hrát, to je podstatné. Že jsme na chvíli poskočili na druhé místo, to není podstatné. Důležité je, jak to bude po posledním zápase. Teď nás čeká Norsko a je třeba udělat maximum pro to, abychom bodovali," dodal.

Barák: Šest gólů je důležitých pro nás i pro fanoušky, ti chtějí vidět góly
Video se připravuje ...

Darida: Proti tak hodně zalezlému soupeři už jsem dlouho nehrál
Video se připravuje ...

Vaclík: Brábovi jsem neřekl nic, umím se vcítit do toho, že člověk nejde do souboje naplno
Video se připravuje ...

Sivok před zápasem nespal: Pro mě, zkušeného hráče, by bylo selhání fatální
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud