28. srpna 2017 • 13:25

Jarolím doplnil tým na Němce a Iry. Bere Lüftnera a Hovorku, vrací se Hušbauer

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Jarolím doplnil nominaci týmu před zápasy s Německem (1. září) a v Severním Irsku (4. září) o pět nových hráčů. Do týmu se podívají uzdravený záložník Antonín Barák z Udine, plzeňský Tomáš Hořava a vrací se také záložník Josef Hušbauer z pražské Slavie. Premiéra čeká stopera Michaela Lüftnera, kterého měl doplnit Jakub Brabec, který ale v Genku neprošel zdravotní prohlídkou. Nahradí ho tak další nováček David Hovorka ze Sparty.



Jarolím už minulý týden na tiskové konferenci avizoval, že nominaci 18 hráčů ještě rozšíří o dalších pět jmen. Největším překvapením je nováček Lüftner. Stoper, který v létě zamířil z pražské Slavie do Kodaně, odehrál červnový evropský šampionát jednadvacítek v Polsku, ale do reprezentačního A-týmu zatím nenahlédl.

Původně donominovaného Jakuba Brabce nahradí sparťan David Hovorka, který tak dostal přednost před Lukášem Hejdou, Tomášem Hájkem, Jakubem Jugasem, Lukášem Pokorným a Tomášem Sivokem, kteří rovněž figurovali po původní nominaci mezi náhradníky. Dlouholetý lídr obrany Sivok se podle Jarolíma necítil připraven.

Čtyřiadvacetiletý stoper Hovorka po únorovém přestupu z Liberce do Sparty léčil dlouhodobé zranění a teprve nedávno se vrátil na trávníky. S reprezentací nemá z mládežnických kategorií žádné zkušenosti.

Trénink reprezentace: Češi se na Strahově připravují na Němce
Video se připravuje ...

Do záložní řady český kouč dodatečně zvolil Hušbauera, který patří na startu sezony k nejlepším hráčům Slavie. Místo v týmu si vysloužili i jeho nedávný spoluhráč Barák, jenž v létě odešel do italského Udine, a Hořava z mužstva ligového lídra Plzně. Všichni tři už za reprezentaci hráli.

Český celek se před nadcházejícími zápasy kvalifikace sešel dnes po poledni v Praze. S obhájci světového zlata Němci se reprezentanti utkají v pátek 1. září v pražském Edenu, proti Severnímu Irsku nastoupí o tři dny později v Belfastu.

Po šesti zápasech je národní tým ve skupině C na třetím místě právě za oběma nejbližšími soupeři. Češi ztrácejí čtyři body na druhé místo a postup do baráže už nemají ve vlastních rukou.

Jarolím po nominaci: V Severním Irsku nesmíme ztratit ani bod
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud