1. září 2017 • 10:35

Hlídat Özila či Kroose? Pokusíme se je pokrýt, můžeme uspět, věří Suchý

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do kvalifikace MS vstupoval jako kapitán. Lídr obrany. Klíčový hráč. Už po dvou zápasech se však propadl mezi náhradníky. I proto, že mu individuálně nevyšlo první utkání s Německem (0:3). Dnes má obránce Marek Suchý velkou příležitost ukázat, že do základní sestavy národního týmu patří.



„Je to tak,“ potvrzuje. „Ale upřímně říkám, že je to poslední věc, na kterou myslím. Na prvním místě je situace, ve které jsme. Jde o to, abychom utkání zvládli jako tým.“

Zároveň si uvědomuje, že je to on, na koho bude česká defenziva dnes spoléhat. Ze čtveřice stoperů (plus Tomáš Kalas, David Hovorka, Michael Lüftner), které kouč Karel Jarolím nominoval, je nejzkušenější s ohledem na počet startů za reprezentaci a v evropských pohárech.

„Beru to. Mám nejvíc odehráno a této role se nezříkám. Rád bych to potvrdil a ukázal na hřišti. Všichni chceme potěšit sebe, trenéra i fanoušky,“ podotkl stoper švýcarské Basileje, kde tuto úlohu zvládá. Tam je oporou, kapitánem.

Jarolím: Jakýkoli bodový zisk s Německem by mě nadchl
Video se připravuje ...

Otázkou je, pokud Suchý skutečně nastoupí od začátku, koho dát vedle něj? Ve dvou zápasech této kvalifi kace nastoupil zatím jen po boku Michala Kadlece a Tomáše Sivoka. Třeba s Kalasem si potykal jen v přípravě. S reprezentačními nováčky Hovorkou a Lüftnerem nikdy.

„S Kalim už jsem něco na hřišti odehrál, s ostatními ještě ne. Ale vím, jak to v reprezentaci chodí. Někdy je to tak, že se hraje jiným stylem, sehráváte se. Ale s tím do toho jdete, to je realita,“ neschovává se Suchý.

Více zdrojů se navíc shoduje, a kouč Jarolím to nepopřel, že Češi nastoupí v rozestavení se třemi stopery. Proslýchalo se, že by se na tuto pozici mohl posunout klasický krajní bek Filip Novák. Jiné zdroje zase hovoří jednoznačně o Kalasovi či Lüftnerovi... Motivace každopádně nebude chybět ani jednomu z nich. Do Edenu přijedou Němci, mistři světa.

Strážit hvězdy typu Mesuta Özila či Toniho Kroose je svátek. Každý se chce vytáhnout. „Pokusíme se je pokrýt,“ slíbil Suchý. „Napětí tam je a jsme odhodlaní něco dokázat. Věříme, že můžeme něco získat.“

Löw: Češi stojí zády ke zdi, ale chceme je zaměstnat ofenzivou
Video se připravuje ...

Hummels: Pamatuju si na Kollera, nenechal mě vyhrát hlavičku
Video se připravuje ...

Němci už jsou v Praze! Podpisy šetřili, Özil s Kroosem jen proběhli
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud