11. října 2017 • 12:29

Messi slavil a je zase za boha. Fotbal mu dluží MS, motivoval tým kouč

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovství světa bez Argentiny? Hrozba zažehnána po výhře 3:1 v Ekvádoru. Není překvapení, kdo to má na svědomí – Lionel Messi se postaral o všechny tři góly hostů, které vyhouply favorita na postupovou třetí příčku v jihoamerické kvalifikaci. „Máme štěstí, že národnost nejlepšího fotbalisty na světě je argentinská,“ tvrdil trenér Jorge Sampaoli. Následovala bujará oslava v šatně.



Argentina šla do závěrečného zápasu pod tlakem. Proti ní hrály i další okolnosti – vysoká nadmořská výška na stadionu v Quitu, 16 let od posledního vítězství nad Ekvádorem, který navíc vstřelil vedoucí gól už po 38 sekundách.

Messi pak od 12. minuty, kdy se trefil poprvé, ve 20. minutě už bylo skóre příznivé pro Argentinu a Messi dal skóre konečnou podobu v 62. minutě parádním lobem. Další z mistrovských kousků fotbalového boha! Tak ho následně vyobrazila i řada fanoušků na sociálních sítích. „Bylo by šílené nedostat se na mistrovství světa. Náš tým si zasloužil postoupit," řekl Messi.

V šatně ho zachytil Javier Mascherano během oslav. Vzrůstem nevysoký Messi stál na lavici, mával rukama a zpíval s ostatními. „Dali jsme si na chvíli pauzu od médií i lidí a myslím, že nás to semklo," vysvětlil, že se společně se spoluhráči snažili nevnímat silnou kritiku od novinářů a fanoušků.

Ačkoliv v argentinské reprezentaci se to hemží velkými fotbalovými jmény, v rozhodující chvíli rozhodly magické schopnosti jejího kapitána. „Řekl jsem týmu: Messi nedluží mistrovství světa Argentině, ale fotbal dluží mistrovství světa Messimu. Měli bychom mu pomoci se na mistrovství světa dostat,“ popsal kouč Sampaoli, jak motivoval hráče před rozhodující bitvou.

Zabralo to a tenhle dluh se podařilo splatit.

Lionel Messi dotáhl Argentinu na MS, jak znázorňuje i tato karikatura z Twitteru
Lionel Messi dotáhl Argentinu na MS, jak znázorňuje i tato karikatura z Twitteru

Mas Unidos que nunca !!!!!

Příspěvek sdílený Javier Mascherano (@mascherano14),Říj 10, 2017 v 8:13 PDT

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud