17. října 2017 • 04:10

Bývalý kouč sjel Chilany: Vidal myslí jen na alkohol, Alexis je samotář

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě loni vyhráli turnaj Copa América pro nejlepší tým Jiží Ameriky, letos si můžou lámat hlavy nad tím, jak se jim mohlo "podařit" nepostoupit na mistrovství světa. Chilané se po zkratu v kvalifikaci do Ruska nepodívají, a na vině může být i alkohol. Alespoň tedy podle bývalého kouče národního týmu, Jorgeho Sampaoliho.



Sampaoli opustil Chile aby se stal koučem Sevilly, v současnosti vede Argentinu, se kterou si na mistrovství světa zahraje. Už v roce 2015 ale vypíchl některé problémy, které Chilané mají. Jeho názory až nyní uveřejnil chilský deník Las Ultimas Noticias.

Za nejhoršího provinilce označil Sampaoli Artura Vidala, který letos po neúspěšné kvalifikaci ukončil reprezentační kariéru. Záložník Bayernu Mnichov prý myslí jen na párty a alkohol a potom za nároďák podává matné výkony. "Potřebuje odbornou pomoc," myslí si Sampaoli. "Rád pije, a nemá to pod kontrolou. Jednou, když jsme letěli z Limy, se mě přímo před šéfy chilského fotbalu zeptal, jestli si může otevřít pivo, co si koupil na letišti," dodal sedmapadesátiletý kouč.

Jorge Sampaoli debutovat na lavičce argentinské reprezentace úspěšně
Jorge Sampaoli debutovat na lavičce argentinské reprezentace úspěšně

Na paškál si vzal i Eduarda Vargase, bývalého hráče Hoffenheimu. "Pokaždé, když se objeví na reprezentačním srazu, vypadá hůř, než předtím," rýpl si Sampaoli. A neušetřil ani největší hvězdu týmu Alexise Sáncheze. "Ten se snad i budí se sluchátky na uších. Na snídani sedí sám, s nikým se nebaví," řekl na adresu útočníka Arsenalu, který se prý dost nesocializuje se spoluhráči.

Chile utekly důležité kvalifikační body v závěru, národní tým prohrál tři ze čtyř posledních zápasů a celý cyklus zakončil jasnou porážkou 0:3 od Brazílie. Po ní nabídl svou rezignaci trenér Juan Antonio Pizzi. Svaz tak musí hledat jeho nástupce, který povede Chilany na turnaji Copa América 2019, kde se "La Roja" pokusí o třetí triumf v řadě.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud